Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα χιονίζει στο Μέγαρο Μουσικής

Παρακολουθούμε τη Βασίλισσα του Χιονιού από το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου.


Φύλλις Νικολάου

Η ιστορία πάει κάπως ως εξής: απόψε κατεβαίνουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί θα συναντήσουμε τον Κέυ και την Γκέρντα, δύο αχώριστους φίλους που αγαπιούνται σαν αδέρφια.  

Εν τω μεταξύ, σε ένα κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού που σαγηνεύει τους ανθρώπους με την ομορφιά της έχοντας για όπλο ένα μαγικό καθρέφτη. Όποιος τον κοιτά, χάνει τα καλά του συναισθήματα και ξεχνάει τους φίλους και την οικογένειά του. Ακόλουθοι και βαστάζοι του καθρέφτη της είναι οι διαβολικοί καλικάντζαροι. Ο καθρέφτης συνεχώς μεγαλώνει και ανεβαίνει πολύ ψηλά σκεπάζοντας τη γη, ώσπου μια μέρα ξεφεύγει από τα χέρια των κακών καλικαντζάρων, πέφτει με δύναμη στο χώμα και σπάει σε χιλιάδες μικροσκοπικά κομμάτια που σκορπίζουν παντού. Δισεκατομμύρια θρύψαλα έπεσαν στη γη, άλλα μπήκαν στα μάτια των ανθρώπων που άρχισαν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους παραμορφωμένο και έγιναν σκληροί εγωιστές, άλλα μπήκαν στις ανθρώπινες καρδιές και τις πάγωσαν και άλλα συνέχισαν να αιωρούνται. 

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Κέυ και η Γκέρντα ανοίγουν τα δώρα τους μαζί με τους φίλους και τη γιαγιά της Γκέρντα όταν ξαφνικά ο Κέυ βλέπει στο παράθυρο μία νιφάδα που άρχισε να μεγαλώνει, να γίνεται τεράστια και να παίρνει τη μορφή μιάς πανέμορφης γυναίκας....είναι η Βασίλισσα του Χιονιού αλλά την έβλεπε μόνο ο Κέυ. Ξαφνικά, ο Κέυ νιώθει να τον χτυπάει κάτι ταυτόχρονα στο μάτι και στην καρδιά ήταν δύο μικροσκοπικά κομμάτια του μαγικού καθρέφτη. Τα μικρά γυαλάκια σφηνώνονται στα μάτια του Κάι και παγώνουν την καρδιά του.

Η συμπεριφορά του Κέυ άρχιζει να αλλάζει αμέσως, και γίνεται κακός κι εριστικός, μαλώνει με την Γκέρντα και τους άλλους φίλους του και φεύγει από το ζεστό και χαρούμενο σπίτι. Καθώς περιπλανιέται μόνος μέσα στη νύχτα, εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού με το ασημένιο άρμα της, τυλιγμένη σε ένα σύννεφο από νιφάδες χιονιού ακτινοβολώντας γεμάτη γοητεία. Τον φιλάει, τον μαγεύει και τον παίρνει μαζί της στο γυάλινο παλάτι.... φιλοδοξεί να γίνει ο Πρίγκιπας της παγωμένης ζωής της.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια της Γκέρντα που ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί τον χαμένο της φίλο. Πώς θα βρει τον αγαπημένο της φίλο που έπεσε στα δίχτυα της διαβόητης Βασίλισσας και χάθηκε από την ζωή της; Με ποιο τρόπο θα τον αφυπνίσει και θα ζεστάνει ξανά την παγωμένη του καρδιά;

Εμείς ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τα καταφέρει η Γκέρντα, εσύ;

Η Βασίλισσα του Χιονιού
από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου

Χορογραφία : Aniko Rekhviashvili
Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: Από 28€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2107282 333

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.