Απόψε απολαμβάνουμε τη Σονάτα του Κρόιτσερ - AllYou.gr

Search

Απόψε απολαμβάνουμε τη Σονάτα του Κρόιτσερ

Μην μπερδεύεσαι: δεν θα ακούσουμε σχεδόν καθόλου μουσική.

27 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η περίεργη ιστορία του Π. : π Π. βρίσκεται στο τρένο. Έχει μόλις αθωωθεί για τη δολοφονία της γυναίκας του. Διηγείται την ιστορία του και προσπαθεί να πείσει το ακροατήριό του ότι ακόμα και η μουσική , αυτό το ισχυρότατο -όπως τη χαρακτηρίζει- αφροδισιακό, μπορεί να γίνει η αφορμή για μια καταστροφή. Εξοργισμένος, σκότωσε τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του, νομίζοντας πως έχει εραστή τον άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόταν τη  χαρά του να παίζουν μαζί μουσική. Πώς άκουγε ο Π. εκείνη τη μουσική; Πώς καλλιεργήθηκε μέσα στην ψυχή του το πάθος που κατεύθυνε τα πράγματα ώστε να συμβεί αυτό που φοβόταν περισσότερο;

Η «Σονάτα του Κρόιτσερ» είναι  νουβέλα του Λέοντος Τολστόι που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1880, την ύστερη περίοδο της λογοτεχνικής ζωής του συγγραφέα αποτελώντας μια ψυχολογική μελέτη πάνω στον έρωτα, το γάμο και τη ζήλια, ενώ αποτυπώνει με τον πιο καταφανή τρόπο μια περίοδο προσωπικής πνευματικής και ηθικής κρίσης.

 Απόψε η νουβέλα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Το έργο μάς παρουσιάζει την αμφιλεγόμενη άποψη του Τολστόι για τη σεξουαλικότητα, υποστηρίζοντας ότι η σαρκική επιθυμία αποτελεί στην πραγματικότητα τροχοπέδη στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών ενώ μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε  μικρές ή μεγαλύτερες τραγωδίες. Η νουβέλα,  μάλιστα, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα αρτιότερα παραδείγματα στην τέχνη της αφήγησης ενώ η δομή της συχνά συνδέεται με τη δομή της σονάτας του Μπετόβεν.

Εμείς θα είμαστε κλασικά εκεί – ραντεβού στις 21.15 ακριβώς!

Η Σονάτα του Κρόιτσερ
Θεατρική Μεταφορά:
Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Παίζουν οι: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κατερίνα Φωτιάδη
Πού: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν - Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: από 15€
Πληροφορίες: 2103222464, 2103236732Ακολούθησε το allyou στο Instagram!