Απόψε είναι η τελευταία μας ευκαιρία... - AllYou.gr

Search

Απόψε είναι η τελευταία μας ευκαιρία...

... να παρακολουθήσουμε τον ξεκαρδιστικό και συγκινητικό μονόλογο του Μιχάλη Μαθιουδάκη, «Κακή Πίστη».

12 Ιανουαρίου 2017

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, Κακή πίστη είναι, κατά την κοινή γλωσσική χρήση του όρου, η έλλειψη ειλικρίνειας και η δολιότητα. Η «κακή πίστη» (mauvaise foi) σημαίνει γενικότερα την εσφαλμένη αντίληψη και πιο συγκεκριμένα ταυτίζεται με την αυτό - εξαπάτηση. Όταν ένα πρόσωπο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση αυτο-εξαπάτησης, το πρόσωπο αυτό ψεύδεται αλλά και είναι το θύμα του ψεύδους ταυτόχρονα.

Το one-man show του Μιχάλη Μαθιουδάκη που απολαύσαμε πριν από δύο χρόνια στο Βιος, «Κακή Πίστη», πειραματίζεται με τα όρια του stand-up και αγγίζει και τη συγκίνηση. Κεντρικό άξονα έχει το θλιβερό μικροαστισμό στον οποίο μεγαλώσαμε. Τοτέμ αυτού του μικροαστισμού είναι αυτό το έπιπλο στο σαλόνι. Ξέρετε ποιο έπιπλο. Αυτό. Με τις φωτογραφίες-τρόπαια από τις κορυφαίες στιγμές της οικογενείας, που κάνει παρέλαση όλο το σόι. Αυτό το έπιπλο. Η εξιδανικευμένη κοσμοθεωρία της μάνας μας πάνω σε ένα αντικείμενο. Το κουκλόσπιτο της.

To «Κακή Πίστη» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival τον Μάιο του 2014 στο BIOS και συνεχίστηκε εκεί για όλη την σαιζόν 2014-2015, έχει επίσης παιχτεί στη Θεσσαλονίκη στο Comedy Club «Μαιευτήριο» καθώς και αποσπάσματα του έχουν περιοδεύσει στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

Απόψε, θα γίνει η τελευταία του παράσταση στο θέατρο Άβατον. Ο σκοπός είναι να κινηματογραφηθεί άρτια και να ανέβει στο Youtube με την μορφή μικρών αποσπασμάτων «bits» αλλά και ως ολόκληρος μονόλογος.

Γι’αυτό: αν δεν έχει δεις το «Κακή Πίστη» ποτέ,  αν θέλεις να βλέπεις τον μονόλογο και να λέει «ήμουν και γω εκεί» ή, ανς θέλεις να ακούσει τα βούτυρα, τον Λέγκολας, το σύνθετο και το «ουχου χουχου» για μία ακόμη φορά... Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία.

Εμείς εννοείται ότι θα είμαστε εκεί!

Κακή Πίστη for the last time
του Μιχάλη Μαθιουδάκη
Πού:
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 6€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103412689Ακολούθησε το allyou στο Instagram!