Φύγαμε για Παρνασσό! - AllYou.gr

Search

Φύγαμε για Παρνασσό!

Ο δικός μας Παρνασσός βρίσκεται στην πλατεία Καρύτση. Απόψε φιλοξενεί τον Μανώλη Μητσιά και την Καριοφυλλιά Καραμπέτη σε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο.

14 Ιανουαρίου 2017

Απόψε παρακολουθούμε ένα αφιέρωμα καρδιάς σε έναν  σπουδαίο ποιητή που άγγιξε τη ψυχή των θεατών, τον Νίκο Γκάτσο. Όλα θα συμβούν στην πλατεία Καρύτση και στην αίθουσα του ιστορικού Φ.Σ. «Παρνασσός».

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό μα στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Ραντεβού εκεί στις 9 ακριβώς!

Ο Γκάτσος που αγάπησα
Ερμηνεύει ο:
Μανώλης Μητσιάς
Διαβάζει η: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Πού: Αίθουσα Παρνασσός, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Από 12€
Πληροφορίες: 2103221917Ακολούθησε το allyou στο Instagram!