Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην άγονη γραμμή... του Νέου Κόσμου

Σήμερα (28/09) θα γνωρίσουμε την περιοχή πίσω από το Intercontinental, μέσα από ένα διαφορετικό φεστιβάλ!


Γεωργία Κοντού

Βρίσκεται τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, κι όμως μάς είναι άγνωστο. Ο λόγος για το Δουργούτι, την περιοχή του Νέου Κόσμου πίσω από το ξενοδοχείο Intercontinental, που η ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε/UrbanDigProject παρομοιάζει με νησί άγονης γραμμής, καθώς ως πρώην προσφυγική παραγκούπολη -που χρησιμοποιήθηκε μάλιστα ως το σκηνικό στην ταινία "Μαγική Πόλις" του Ν. Κούνδουρου- έχει τη δική του ιστορία, κοινωνία, πολεοδομία, ρυθμό χρώμα. Οι Όχι Παίζουμε/UrbanDigProject μάς προσκαλούν λοιπόν να τη γνωρίσουμε, στο Φεστιβάλ Δουργουτίου που ξεκίνησε χτες (27/09) και συνεχίζεται σήμερα.

Συναυλίες, προβολές, εκθέσεις, συζητήσεις, ξεναγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών για ενήλικες και μικρά παιδιά αλλά και παιδικά εργαστήρια, ακόμη και γιόγκα, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις στις οποίες θα έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις αν το επισκεφτείς. Το Φεστιβάλ γίνεται στις πλατείες Μπλόκου Δουργουτίου, Θυμάτων Καλαβρύτων, "Γωνιάς του Παιδιού" και στην ευρύτερη περιοχή. Από τον Οκτώβριο θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες. Ενδιαφέρον, δεν ακούγεται;

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.dourgouti.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.