Σήμερα παίζουμε με το«μαγικό αυλό» της Γιούλας Μιχαήλ - AllYou.gr

Search

Σήμερα παίζουμε με το«μαγικό αυλό» της Γιούλας Μιχαήλ

Ένα βιβλίο βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ, που μιλάει για την αγάπη και τη φιλία.

20 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα, λέμε να το ρίξουμε στο παραμύθι. Να αφήσουμε μια ιστορία για παιδιά, να μας μιλήσει για τη μαγεία της αγάπης και της φιλίας, με έναν τρόπο ιδιαίτερο και μουσικό. 

Έτσι, θα κρατήσουμε στα χέρια μας το βιβλίο της Γιούλας Μιχαήλ «Ο μαγικός αυλός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση. Πρόκειται για ένα παραμύθι που είναι βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ.

Η ιστορία του έχει ως εξής: Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο να σώσει τη μοναχοκόρη της Παμίνα, που την κρατά φυλακισμένη ο τύραννος Ζαράστρο. Μαζί του παίρνει για βοηθό τον Παπαγκένο, έναν άνθρωπο του δάσους που μοιάζει με πουλί. Οι δυο τους θα περάσουν τις πιο παράξενες δοκιμασίες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Θα καταφέρει ο Παμίνο να γυρίσει σώος με την αγαπημένη του; Κι όσο για τον Παπαγκένο, θα βρει κι αυτός το ταίρι που τόσο ποθεί;

Θα μάθουμε την απάντηση διαβάζοντας, βλέποντας τις όμορφες εικόνες της Ναταλία Καπατσούλια αλλά και ακούγοντας, καθώς το βιβλίο συνοδεύεται από CD, που περιέχει την αφήγηση του παραμυθιού και επιλογή αποσπασμάτων απ’ την πρωτότυπη μουσική του Β.Α. Μότσαρτ, ηχογραφημένη απ’ την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Joseph Keliberth.

INFO

magikosavlosout.jpg

Γιούλα Μιχαήλ, «Ο μαγικός αυλός» (με CD)

Εκδόσεις Διάπλαση
ISBN 978-960-567-119-8
 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!