Η Ελλάδα του '80 ζωντανεύει στην Τεχνόπολη - AllYou.gr

Search

Η Ελλάδα του '80 ζωντανεύει στην Τεχνόπολη

Ποιο ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας; Τι γυμναστική έκαναν τα κορίτσια στο σπίτι τους παρέα με τη Jane Fonda; Ποιο προϊόν απογείωνε τα hairlooks της εποχής; Όλες οι απαντήσεις, στην Τεχνόπολη!

25 Ιανουαρίου 2017

Τι θα έλεγες, σήμερα, να ανοίξουμε μια πόρτα και να βρεθούμε σε διαμέρισμα του 1987; Ή να δούμε πως ήταν μια ντισκοτέκ; Ή να θυμηθούμε τι σημαίνει το καντράν; Γενικά, έχεις κέφι να κάνουμε ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στα 80s; Αν ναι, έλα να πάμε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων όπου σήμερα εγκαινιάζεται η έκθεση «GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη».

Πρόκειται για την αναβίωση μιας δεκαετίας, τα γεγονότα της οποίας σημάδεψαν τη χώρα μας, το «μέσα» μας και το «έξω» μας. Απόδειξη; Τα τραγούδια με τα οποία ξεσαλώνουμε σε κάθε ευκαιρία μέχρι και σήμερα. Τα ψηλόμεσα τζιν που έχουν γίνει και πάλι ιν. Οι απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις που είναι γνωστές σε όλους –ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Πότε κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ η Εθνική; Ποιο ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και πότε εξέπεμψε για πρώτη φορά; Τι ήταν εσωτερικά ραμμένο σε κάθε πουκάμισο στο ύψος των ώμων; Τι γυμναστική έκαναν τα κορίτσια στο σπίτι τους παρέα με τη Jane Fonda; Ποιο προϊόν απογείωνε τα hairlooks της εποχής; Μέχρι ποιο ύψος της οθόνης της τηλεόρασης έφτανε το σεμεδάκι της γιαγιάς; Με ποιο κόμμα «πάει πακέτο» η Carmina Burana; Ποια σχέση νομιμοποίησε εκείνο το ιστορικό νεύμα;

Είτε βρήκες τις απαντήσεις σε κλάσμα του δευτερολέπτου είτε όχι, μια βόλτα –ή και πολλές- από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» θα σου προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

18 περίπτερα, 4.000 εκθέματα, 1.000 σπάνιες φωτογραφίες, 400 ώρες προβολών, πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις, workshops, ομιλίες, σεμινάρια, parties, συναυλίες, δράσεις για όλες τις ηλικίες και πολλές εκπλήξεις, σε περιμένουν για να ζήσεις ξανά ή να γνωρίσεις για πρώτη φορά όλες τις πτυχές της δεκαετίας του ’80 αλλά και τα γεγονότα που τη διαμόρφωσαν.

Στις 25 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, δίνουμε ραντεβού με τη σύγχρονη ιστορία μας! Η είσοδος για σήμερα μόνο, είναι δωρεάν!
 

INFO

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00 – 20.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων):  2,5 ευρώ (απαραίτητη επίδειξη πάσου, κάρτας ανεργίας)
Ελεύθερη είσοδος για: Παιδιά και εφήβους έως 18 ετών & ΑμΕΑΑκολούθησε το allyou στο Instagram!