Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα πετάμε πάνω από την Άβυσσο

Απογειωνόμαστε από το νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, με την Ασκητική στις αποσκευές μας.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σήμερα κατευθυνόμαστε στο νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών που αναμορφώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ΝΕΟΝ με σκοπό να εμπλουτίσει τη σκηνή της Αθήνας και να φιλοξενεί διοργανώσεις πολιτισμού και τέχνης!

Ο λόγος που θα βρεθούμε εκεί, είναι η έκθεση Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος, η οποία αξιοποιεί τον στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη φέρνοντας το έργο του Ασκητική σε διάλογο με δημιουργίες 34 ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης, φωτίζοντας τη διαδρομή της ανθρώπινης ζωής, από το τραύμα της γέννησης, τον αγώνα για τη ζωή και τη δημιουργικότητα, έως το θάνατο.

Μετά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η Αθήνα έγινε είναι ο τρίτος σταθμός της έκθεσης μέσα σε δύο χρόνια. Ολοκληρώνεται την Κυριακή 29/1, οπότε την προλάβαμε στο... τσακ! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως. Φύγαμε να δούμε υπέροχα έργα αλλά και το χειρόγραφο της Ασκητικής.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Marina Abramović, Aλέξης Ακριθάκης, Matthew Barney, Hans Bellmer, Lynda Benglis, John Bock, Louise Bourgeois, Heidi Bucher, Βλάσης Κανιάρης, Paul Chan, Σάββας Χριστοδουλίδης, Abraham Cruzvillegas, Σταύρος Γασπαράτος, Gilbert & George, Robert Gober, Asta Gröting, Jenny Holzer, Κώστας Ιωαννίδης, Mike Kelley, Martin Kippenberger, Γιώργος Κουμεντάκης, Sherrie Levine, Στάθης Λογοθέτης, Ana Mendieta, Μάρω Μιχαλακάκου, Bruce Nauman, Αλίκη Παλάσκα, Ιωάννα Πανταζοπούλου, Doris Salcedo, Kiki Smith, Paul Thek, Κώστας Τσόκλης, Mark Wallinger, Gary Webb

 

INFO

Ωδείο Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β 17

Είσοδος Ελεύθερη

Ωράριο λειτουργίας

Δευτ. & Τρ. | Κλειστά

Τετ., Πεμ., Παρ. | 12.00 – 20.00

Σαβ. & Κυρ. | 11.00 – 19.00

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ