Σήμερα πετάμε πάνω από την Άβυσσο - AllYou.gr

Search

Σήμερα πετάμε πάνω από την Άβυσσο

Απογειωνόμαστε από το νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, με την Ασκητική στις αποσκευές μας.

27 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα κατευθυνόμαστε στο νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών που αναμορφώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ΝΕΟΝ με σκοπό να εμπλουτίσει τη σκηνή της Αθήνας και να φιλοξενεί διοργανώσεις πολιτισμού και τέχνης!

Ο λόγος που θα βρεθούμε εκεί, είναι η έκθεση Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος, η οποία αξιοποιεί τον στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη φέρνοντας το έργο του Ασκητική σε διάλογο με δημιουργίες 34 ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης, φωτίζοντας τη διαδρομή της ανθρώπινης ζωής, από το τραύμα της γέννησης, τον αγώνα για τη ζωή και τη δημιουργικότητα, έως το θάνατο.

Μετά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η Αθήνα έγινε είναι ο τρίτος σταθμός της έκθεσης μέσα σε δύο χρόνια. Ολοκληρώνεται την Κυριακή 29/1, οπότε την προλάβαμε στο... τσακ! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως. Φύγαμε να δούμε υπέροχα έργα αλλά και το χειρόγραφο της Ασκητικής.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Marina Abramović, Aλέξης Ακριθάκης, Matthew Barney, Hans Bellmer, Lynda Benglis, John Bock, Louise Bourgeois, Heidi Bucher, Βλάσης Κανιάρης, Paul Chan, Σάββας Χριστοδουλίδης, Abraham Cruzvillegas, Σταύρος Γασπαράτος, Gilbert & George, Robert Gober, Asta Gröting, Jenny Holzer, Κώστας Ιωαννίδης, Mike Kelley, Martin Kippenberger, Γιώργος Κουμεντάκης, Sherrie Levine, Στάθης Λογοθέτης, Ana Mendieta, Μάρω Μιχαλακάκου, Bruce Nauman, Αλίκη Παλάσκα, Ιωάννα Πανταζοπούλου, Doris Salcedo, Kiki Smith, Paul Thek, Κώστας Τσόκλης, Mark Wallinger, Gary Webb

 

INFO

Ωδείο Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β 17

Είσοδος Ελεύθερη

Ωράριο λειτουργίας

Δευτ. & Τρ. | Κλειστά

Τετ., Πεμ., Παρ. | 12.00 – 20.00

Σαβ. & Κυρ. | 11.00 – 19.00Ακολούθησε το allyou στο Instagram!