Σήμερα προβληματιζόμαστε για τους ανθρώπους... - AllYou.gr

Search

Σήμερα προβληματιζόμαστε για τους ανθρώπους...

... μέσα από τα έργα του Helmut Stallaerts, στη γκαλερί Bernier/Eliades.

02 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα θα βρεθούμε στη γκαλερί Bernier/Eliades, καθώς εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής “Ignoramus”, του Helmut Stallaerts. Είναι η πρώτη φορά που ο Βέλγος καλλιτέχνης εκθέται στη γκαλερί, ενώ θα παραυρεθεί και στα εγκαίνια, οπότε δε θα χάσουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε από κοντά!

Στην καινούργια του έκθεση, θα παρουσιάσει εννέα ζωγραφικά έργα, τα οποία θα μας προκαλέσουν ερωτήματα σχετικά με τα μυστήρια της ύπαρξης και θα μας φέρουν αντιμέτωπους με μια αλήθεια που παραμένει σκοτεινή και κλονίζει τις δικές μας πλασματικές αλήθειες.

Ο άνθρωπος είναι το κεντρικό μοτίβο στη δουλειά του Stallaers. Αλλοτριωμένος, θολός και απών, εμφανίζεται με ένα μάλλον θεαρτικό τρόπο και ποζάρει για το κοινό. Αναλαμβάνει δράσεις που έχουν τη χροιά ενός απροσδιόριστου τελετουργικού και πλαισιώνονται απο ένα αλλόκωτο περιβάλλον: αποστειρωμένο, σκοτεινό και απόκοσμο.
 
Κάθε μία από τις εκθέσεις του Helmut Stallaerts αποτελεί πάντα μια καινούργια ενότητα - ένα νέο κεφάλαιο στο έργο του καλλιτέχνη.
Τα έργα του συνδέονται πάντα μέσα από μία συγκεκριμένη αισθητική που δημιουργεί έναν αινιγματικό πυρήνα γύρω από τον οποίο κινείται όλη η έκθεση. Οι διφορούμενες έννοιες, καθώς και η δημιουργία έργων που δέχονται πολυεπίπεδες ερμηνείες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη δουλειά του Helmut Stallaerts.

Όλα αυτά, δε γίνεται να τα χάσουμε. Γι' αυτό δίνουμε ραντεβού σήμερα στις 8 μ.μ., στη γκαλερί Bernier/Eliades.

ΙNFO

BERNIER/ELIADES
Επταχάλκου 11, Θησείο
2103413935-7

Ο Helmut Stallaerts γεννήθηκε το 1982 στις Βρυξέλλες. Από το 2000-2004 φοίτησε στην Ακαδημία Saint-Lucas MFA (ζωγραφική), Βρυξέλλες, Βέλγιο και το 2004-2005 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Ντύσελντορφ, Γερμανία. Ζεί κι εργάζεται στις Βρυξέλλες.
Ιστότοπος του καλλιτέχχνη: www.helmutstallaerts.com
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!