Σήμερα θα δούμε Ζωή... χαρισάμενη - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα δούμε Ζωή... χαρισάμενη

Ο Κώστας Τσιάνος επιστρέφει στη θεατρική Αθήνα, με έναν μοναδικό μονόλογο.

07 Φεβρουαρίου 2017

Το αποψινό βράδυ, θα γνωρίσουμε τη Ζωή. Μια αγράμματη γυναίκα, αγνώστου πατρός και μητρός, που βρέθηκε στο περιθώριο της ζωής από την πρώτη μέρα που ήρθε στον κόσμο. Θα την αφήσουμε μέσα από την Αγγελική Λεμονή, να μας διηγηθεί την ιστορία της, σε έναν μοναδικό μονόλογο, του Κώστα Τσιάνου. 

«Ζωή… Χαρισάμενη», ​ λοιπόν, στο Θέατρο Προσκήνιο. Η επιστροφή του Κώστα Τσιάνου ύστερα από 4 χρόνια στην θεατρική Αθήνα, κάτι μας λέει ότι θα μας καθηλώσει.

Ο ίδιος ο Τσιάνος, αναφέρει για την Ζωή: « Βρέθηκε ανάμεσα σε πόρνες, σωματέμπορους, μαυραγορίτες, νταήδες και μ’ όλα τα’ αποβράσματα της κοινωνίας. Παρείσακτη ακόμα κα σ’ αυτό το άθλιο περιβάλλον, η Ζωή κατάφερε, με το παντοδύναμο μητρικό της ένστικτο, ν’ αναστήσει και ν’ αποκαταστήσει, τα τρία παιδιά της. Η Ζωή διαμορφώθηκε από πολλές ανάλογες θεατρικές ηρωίδες, πρώτα-πρώτα από τη Φιλουμένα Μαρτουράνο, τη Μάνα Κουράγιο, τη Γυναίκα της Πάτρας και τη βιογραφία της Σπεράντζας Βρανά. Αλλα και από ανάλογες ανθρώπινες περιπέτειες και αφηγήσεις. Η Ζωή  μέσα από την τραγικότητα του βίου της αναδεικνύεται πρόσωπο ιερό, σεβαστό όπως τόσα και τόσα που δοξάζουν την έννοια της ύπαρξης».

INFO

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος  

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη

Φωτισμοί: Νίκος Μπονάρος

Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου

Βοηθός Σκηνογράφου: Νατάσα Τσιντικίδη

Το ρόλο της Ζωής ερμηνεύει η Αγγελική Λεμονή.

Παραγωγή: Αφοι Τάγαρη  

Οργάνωση Παραγωγής: Ναυσικά Δασκάλου  

 

«Ζωή… Χαρισάμενη!»

Θέατρο Προσκήνιο, Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια:  90 λεπτά

 

Κρατήσεις:  210 8256 838

 

 

 

Πάρκινγκ πλησίον του θεάτρου, επί της οδού Αβέρωφ, με χρέωση 4 ευρώ

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!