Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Οικογενειακά και συναρπαστικά, στο Γκάζι

Σήμερα ξυπνάμε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Αυτή η Κυριακή μας βρίσκει να οργανώνουμε από νωρίς, μια οικογενειακή... εκδρομή στην καρδιά της πόλης! Θα βρεθούμε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, για μια μοναδική μέρα. Θα ζωγραφίσουμε, θα κάνουμε μια βόλτα στον κόσμο, θα δούμε την Αθήνα  από το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης και διασκεδάσουμε!

Όλα αυτά, μέσα από τη συμμετοχή μας σε δύο συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, «Το ταξίδι του κάρβουνου» και «Η Αθήνα από ψηλά». Στο πρώτο πρόγραμμα, θα απαντηθούν οι εξής απορίες: Από πού προέρχεται η πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου; Πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι της για να φτάσει στο Γκάζι;

To δεύτερο πρόγραμμα, συμπυκνώνεται στα εξής: Τι βλέπουμε από το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης; Μπορούμε να το ζωγραφίσουμε;

Δες παρακάτω τις λεπτομέρειες και τρέξε να προλάβεις! Αν και ο καιρός είναι σύμμαχος, η μέρα αυτή θα σας μείνει αξέχαστη!

ΙΝFO

«Το ταξίδι του κάρβουνου»

Η εκκίνηση γίνεται από τα ανθρακωρυχεία της Ουαλίας, ακολουθεί μια στάση στη Νέα Υόρκη και μετά αμέσως Νότια Αφρική! Το ταξίδι  όμως δε σταματά εδώ... Συνεχίζεται σε Ανατολή και Τουρκία, Ρωσία και Παρίσι! Ένα ταξίδι παρέα με το κάρβουνο, την πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου. Ώρα για... μαθήματα ιστορίας και έμπνευση από τις περιπέτειές  του φωταερίου, για ζωγραφιές. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-11 ετών και τους γονείς τους

Ώρα: 11.00-12.00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/ ενήλικας + παιδί

«Η Αθήνα από ψηλά»

Ανεβαίνουμε στο Παρατηρητήριο, στον Πύργο του Νέου Υδαταερίου και ανακαλύπτουμε την Αθήνα, το Γκαζοχώρι και το παλιό εργοστάσιο. Ακούμε ιστορίες για τις γειτονιές γύρω απ΄το εργοστάσιο και φτιάχνουμε τις δικές μας. Στη συνέχεια, παρατηρούμε την πόλη από ψηλά, σχεδιάζουμε και βάζουμε χρώμα στα κτίρια και το τοπίο που απλώνεται μπροστά μας. Απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών και τους γονείς τους

Ώρα: 12.00-13.00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/ ενήλικας + παιδί

*Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες
2130109325, 2130109300
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.