«Αγαπάς για να πάψεις ν’ αγαπάς» - AllYou.gr

Search

«Αγαπάς για να πάψεις ν’ αγαπάς»

Σήμερα διαβάζουμε όσα έχει γράψει ο  Alejandro Zambra, για την "Ιδιωτική ζωή των δέντρων".

16 Φεβρουαρίου 2017

Ο Alejandro Zambra, ένας από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς της εποχής μας, φτάνει αυτόν τον μήνα στα ελληνικά ράφια από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!

«Αγαπάς για να πάψεις ν’ αγαπάς, και παύεις ν’ αγαπάς για ν’ αρχίσεις ν’ αγαπάς άλλους, ή για να μείνεις μόνος, για λίγο ή για πάντα. Αυτό είναι το δόγμα. Το μοναδικό δόγμα.»

Αυτό είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα του μυθιστορήματος "Η ιδιωτική ζωή των δέντρων", όπου ο Zambra περιγράφει την Απουσία με μοναδικό τρόπο. Τα υπόλοιπα, ανυπομονούμε να τα διαβάσουμε, σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη. 

Και πριν τρέξεις στα ράφια, μια ιδέα για την ιστορία:

Κάθε Κυριακή, ο Χουλιάν αφιερώνει χρόνο στη συγγραφή ενός μυθιστορήματος. Και κάθε βράδυ, αυτοσχεδιάζει και αφηγείται στη θετή του κόρη, Ντανιέλα, λίγο πριν αυτή κοιμηθεί, πρωτότυπες ιστορίες με δέντρα. Όμως, το αποψινό βράδυ δεν είναι σαν τ’ άλλα: η Βερόνικα, γυναίκα του Χουλιάν και μητέρα της Ντανιέλας, καθυστερεί ανεξήγητα να γυρίσει σπίτι. Κι όσο η νύχτα προχωρά και η Βερόνικα δεν επιστρέφει, ο Χουλιάν αναπολεί τη ζωή τους και φαντάζεται τι σκέψεις μπορεί να κάνει για το μυθιστόρημά του η Ντανιέλα καθώς θα μεγαλώνει... χωρίς μητέρα.

INFO

"H ιδιωτική ζωή των δέντρων", Alejandro Zambra
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Σελίδες: 96
Τιμή: 12,00 € Ακολούθησε το allyou στο Instagram!