Γιορτάζουμε την Εβδομάδα Γαλλοφωνίας βλέποντας TV5 Monde - AllYou.gr

Search

Γιορτάζουμε την Εβδομάδα Γαλλοφωνίας βλέποντας TV5 Monde

Mέχρι τις 26 Μαρτίου, το ρίχνουμε στα γαλλικά.

20 Μαρτίου 2017

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, το TV5 Monde, το πολιτιστικό διεθνές κανάλι στα γαλλικά που προσφέρει μεγάλη ποκιλία υποτιτλισμένων ταινιών, σειρών και άλλα, στηρίζει την 22η Εβδομάδα της Γαλλοφωνίας, απο τις 18 εως 26 Μαρτίου.

Με 10 κανάλια προσβάσιμα σε περισσότερα από 265 εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο, και με τοπικό προγραμματισμό υποτιτλισμένο σε 12 γλώσσες, το TV5MONDE απευθύνεται τόσο στην πολιτιστική και επιχειρηματική ελίτ όσο και στην ευρεία διεθνή γαλλόφωνη κοινότητα.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται στις 20 Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας. Φέτος, η διοργάνωση αναμένει τους λάτρεις της γαλλικής γλώσσας σε περισσότερες από 1.500 εκδηλώσεις: εργαστήρια, συναντήσεις, συνεδριάσεις, εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, με σκοπό να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την πολυμορφική και σύγχρονη γαλλική γλώσσα.

Οι εκπομπές που θα προβληθούν στο TV5 MONDE έχουν ως εξής:

ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / CRISE D’IDENTITÉ (Καναδάς, 2015)

Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 13:30

Αποτελούμενη από μία ξεχωριστή ιστορία, γλώσσα και κουλτούρα, η Κεμπεκιανή ταυτότητα σημαίνει κάτι σήμερα; Η πολιτισμική ποικιλία και η παγκοσμιοποίηση θέτουν τις παλιές βεβαιότητες σε αμφισβήτηση και πιέζουν για επαναπροσδιορισμό. Μπορούμε άραγε να διακρίνουμε ακόμη κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Κεμπεκιανών; Ο Bernard Derome διεξάγει τη δημοσιογραφική έρευνα.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ / DESTINATION FRANCOPHONIE (Νέα έκδοση)

Κάθε Παρασκευή στις 12:30 και κάθε Σάββατο στις 18:00

Η επικαιρότητα της γαλλικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο. Κάθε εβδομάδα η εκπομπή «Προορισμός Γαλλοφωνία» προτείνει ένα ταξίδι προς ανακάλυψη μίας πρωτοβουλίας που δείχνει το δυναμισμό και τον ζωντανό και διεθνή χαρακτήρα των γαλλικών και της γαλλοφωνίας.

http://enseigner.tv5monde.com/fle/destination-francophonie-1

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ / LA GRANDE LIBRAIRIE

Πέμπτη 30 Μαρτίου τα μεσάνυχτα

Η λογοτεχνική επικαιρότητα με μοναδικό σύνθημα την απόλαυση. Στο μενού: μία ποικιλία γνωστών συγγραφέων όλων των εθνικοτήτων, που μας προκαλούν να δοκιμάσουμε ιστορίες, να καταβροχθίσουμε σελίδες και να γευτούμε λέξεις γκουρμέ της λογοτεχνίας.

Δες το σύνολο των εκδηλώσεων στη Γαλλία και στο εξωτερικό στο www.semainelanguefrancaise.fr και στο europe.tv5monde.com δείτε τα αναλυτικά προγράμματα του TV5 Monde για την εβδομάδα Γαλλοφωνίας.

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!