Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν σε βιβλίο

Ο θάνατος της ιδιωτικότητας;


Γεωργία Κοντού

Σήμερα θα επιλέξω (από τη μεγάλη στοίβα βιβλίων που περιμένουν καρτερικά να διαβαστούν στο κομοδίνο...) τον "Φάκελο Σνόουντεν": την ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, του Νο 1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, όπως την αφηγήθηκε ο βραβευμένος δημοσιογράφος της Guardian Λουκ Χάρντινγκ. Όλα ξεκίνησαν από ένα ανυπόγραφο e-mail: "Είμαι ανώτερο στέλεχος της κοινότητας των μυστικών υπηρεσίων". Ακολούθησε η πιο εντυπωσιακή διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα χρονικά, από έναν ασυνήθιστο άνθρωπο, νεαρό άσο της πληροφορικής, που εργαζόταν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής. Οι συνέπειες των πράξεών του συντάραξαν τους ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον Ομπάμα και τον Κάμερον μέχρι τους προέδρους της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ινδονησίας. 

Ο Σνόουντεν αποκάλυψε πώς η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Αμερικής χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να κατασκοπεύει ολόκληρο τον πλανήτη. Φαινόμενο που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως το θάνατο της ιδιωτικότητάς μας. Η ιστορία του θα μεταφερθεί σύντομα και στον κινηματογράφο από τον Όλιβερ Στόουν.

Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.