Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σάββατο με Documenta 14

Η Αθήνα υποδέχεται την κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η ώρα της Αθήνας έφτασε! Η αυλαία για την documenta 14, την κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο, ανοίγει το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Και εμείς θα είμαστε εκεί για να την καλωσορίσουμε!

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank – Walter Steinmeier, ο οποίος επισκέπτεται για αυτό τον λόγο την Αθήνα, και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία των δημάρχων Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του Κάσελ Bertram Hilgen, των δύο πόλεων που μοιράζονται τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

«Μετά από δυόμιση χρόνια συστηματικής δουλειάς, η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η documenta 14 εμπνέει και εμπνέεται από τον δυναμισμό της Αθήνας και αυτό το μήνυμα το εκπέμπει σε όλο τον κόσμο».   

Ήδη περισσότεροι από 7.000 καλλιτέχνες, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων από όλο τον κόσμο, μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς και επισκέπτες έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, που γίνεται η πρώτη πόλη, στην 60χρονη ιστορία της documenta, που η έκθεση έχει και δεύτερη έδρα, εκτός από την παραδοσιακή της, τη γερμανική πόλη του Κάσελ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη 13η διοργάνωση της documenta, που πραγματοποιήθηκε το 2012 στο Κάσελ, η γερμανική πόλη υποδέχθηκε 900.000 επικέπτες.  

Στην Αθήνα η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 8 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου και στο Κάσελ από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017. Στα εγκαίνια θα παραστούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης Adam Szymczyk, η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, καλλιτέχνες, κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης και δημοσιογράφοι απ όλο τον κόσμο.

Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά), η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, αλλά και ο πεζόδρομος του Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα φιλοξενήσουν πρωτότυπα έργα και κατασκευές κορυφαίων εικαστικών απ' όλο τον κόσμο. Πολλαπλές δράσεις, εγκαταστάσεις και εικαστικά έργα θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα.    

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30