Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ραντεβού με το ζευγάρι της χρονιάς

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Aπόψε θα βρεθούμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για να γνωρίσουμε το Ζευγάρι της Χρονιάς. Ο λόγος για τον Μάκη και τη Λένα, που με την ιστορία τους. ανοίγουν το θέμα της ηθικής κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος της χώρας μας.

Η ιστορία έχει ως εξής: Στο τέλος της χρονιάς του 2020 και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από την παλιγγενεσία του Έθνους, η εκλεγμένη –με σαφή στοιχεία ολοκληρωτισμού– κυβέρνηση της χώρας και ειδικότερα το νεοσυσταθέν υπουργείο «Οικογενειακής αναπτύξεως», διοργανώνει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν ζευγάρια που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δέκα χρόνια γάμου. Ζευγάρια δηλαδή που άντεξαν και κράτησαν το γάμο τους μέσα από τα χρόνια της μεγάλης κρίσης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναζωπύρωση του θεσμού της οικογένειας που σταδιακά έχει εκφυλιστεί λόγω της βαθειάς κρίσης αξιών σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Ο Μάκης και η Λένα συμμετέχουν στο διαγωνισμό προσδοκώντας το πολυπόθητο χρηματικό έπαθλο των εκατό μισθών δημοσίου υπαλλήλου. Στο διάστημα των τεσσάρων πρώτων χρόνων της κρίσης, όταν πλέον έπρεπε να επιβιώνουν με ελάχιστα, σκοτώσανε τα δύο χωραφάκια στο χωριό, ύστερα το σπίτι στο χωριό και τελευταίο ένα αστικό διαμερισματάκι της Λένας. Σύντομα δεν υπήρχαν πια μετρητά σε κανένα λογαριασμό. Ο Μάκης καταχράστηκε χρήματα της αδερφής του και στη συνέχεια και της μητέρας του. Το 2020, η ανθρωποφαγία έχει εξαπλωθεί πλέον και μέσα στις οικογένειες, το τελευταίο οχυρό αλληλεγγύης.

Το ζευγάρι, παλεύει με τα ψέματα για να επιβιώσουν μέσα στο γενικευμένο πνευματικό σκοτάδι. Η έλευση ενός Ελεγκτή του κράτους, ενώ δήθεν κομίζει την οικονομική σωτηρία τους, στην πραγματικότητα, σαν ένας άλλος Φάουστ, τους εξαθλιώνει ψυχικά. Ποιες αντιστάσεις μπορεί να υπάρξουν όταν όλα έχουν χαθεί; Υπάρχει άραγε κάποια αντίρροπη δύναμη ικανή να σταθεί εμπόδιο σ’ αυτόν τον καλπάζοντα εφιάλτη;
 

INFO

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κάτω Χώρος
Αντισθένους 7, Αθήνα

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30