Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απολαμβάνοντας τον τρίτο άνθρωπο

Μάκης Προβατάς & Χρήστος Χωμενίδης συζητούν με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη.



Σήμερα στις 19.00μμ, στα Public  στο Σύνταγμα, κλείνει ο κύκλος της ενότητας συζητήσεων “Ο τρίτος άνθρωπος”, με οικοδεσπότες δυο ανθρώπους που αγαπάμε και που μας αρέσει να τους ακούμε και να τους διαβάζουμε:  τον  δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.

 Οι δυό τους, κάθε δεύτερη Τρίτη, υποδέχονταν  καλεσμένους- έκπληξη, προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών και κουβέντιαζαν μαζί τους όχι μόνο τις προσωπικές απόψεις τους, αλλά και θέματα της έντονης και «πολύχρωμης» επικαιρότητας, που απασχολούν και προβληματίζουν όλες και όλους μας
Σήμερα Τρίτη ,16 Μαίου, στην τελευταία για φέτος συνάντηση τους, ο Προβατάς και ο Χωμενίδης  υποδέχονται τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Έναν εντελώς ξεχωριστό συγγραφέα. Τα βιβλία του, τα κείμενα του, είναι τόπος όπου συναντιώνται παράξενα ο κόσμος μας , ο υπόκοσμος,  ο κόσμος της πολιτικής,εσύ, εγώ κι εκείνος. Ο συγγραφέας.Ο παρατηρητής ρεπόρτερ της πραγματικότητας μας, που με μια μοναδικά κοφτερή ματιά πάνω σε όλα και όλους μας, καταγράφει. Όπως μόνο εκείνος  γνωρίζει.

Δικά του , το «Ουζερί Τσιτσάνης», το «Γερνάω επιτυχώς», η «Στενωπός των Υφασμάτων», το «Περιπολών και περί πολλών τυρβάζω». Και, βέβαια, το νέο του μυθιστόρημα «Ο υπουργός της νύχτας».

Δεν ξέρω αν θα τους φτάσει ένα δίωρο (τρίωρο;) για να τα πούν, έτσι όπως θέλουν, όπως ξέρουν και μπορούν, ο Σκαμπαρδώνης, ο Προβατάς κι ο Χωμενίδης. Ξέρω, όμως, σίγουρα πως αυτή η συνάντηση στα Public, είναι αυτή που θα πρέπει να είσαι παρούσα. Και παρών.
 

INFO

Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

Ώρα έναρξης: 19:00

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»