Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Aφιέρωμα στους τόπους του Καζαντζάκη

Φύγαμε για Αίγινα!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σήμερα θα μπούμε στο πλοίο και θα πάμε Αίγινα! Θα κάνουμε τη βόλτα μας στο νησί και το βράδυ, θα δώσουμε το παρών, στα εγκαίνια έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη.

Συγκεκριμένα, το ραντεβού μας το δίνουμε στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείου του Δήμου Αίγινας, όπου παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση-αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη, εστιασμένη στα τοπία της ζωής και της έμπνευσής του, με τίτλο: "Νίκος Καζαντζάκης: οι Τόποι", με την υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη. 

Εστιασμένο στα τοπία της ζωής και των συνεχών περιπλανήσεων, στα τοπία της γραφής και της έμπνευσης του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, το αφιέρωμα συγκεντρώνει σημαντικούς ζωγράφους και έργα που στο μεγαλύτερο μέρος τους πραγματοποιήθηκαν ειδικά για την έκθεση. 

Η έκθεση που παρουσιάστηκε αρχικά στην Αθήνα, στην Αίθουσα Τέχνης του ΙΑΝΟΥ, παρουσιάζεται στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείου του Δήμου Αίγινας σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ), ενώ θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 
Στέλιος Αλεξάκης, Όλγα Αλεξοπούλου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Άννα Αχιλλέως Staeubli, Ανδρέας Γεωργιάδης, Άννα Γρηγόρα, Δικαία Δεσποτάκη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Σταύρος Ιωάννου, Μάρκος Καμπάνης, Μηνάς Καμπιτάκης, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαρασίτης, Βασίλης Σούλης, Έφη Σούτογλου, Αλέκος Σπανούδης, Μαρίνα Στελλάτου, Παναγιώτης Τούντας, Βάσω Τρίγκα, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος 
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού 

ΙΝFO

Iστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας
Σπύρου Ρόδη 1, Αίγινα
Ώρα έναρξης εγκαινίων: 8 μ.μ.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024