Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Summer Concert στο Μουσείο Μπενάκη

Μια καλοκαιρινή βραδιά, με κλασική μουσική. 



Απόψε θα βρεθούμε στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη για να απολαύσουμε μια μοναδική βραδιά κλασικής μουσικής, όπου θα κυριαρχήσει η αίγλη σπουδαίων έργων κορυφαίων Ρώσων συνθετών. Όλα αυτά, από την Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική του ανερχόμενου μαέστρου Γιώργου Μπαλατσινού. 

Η συναυλία θα ξεκινήσει με τη "Νύχτα στο φαλακρό βουνό" του Modest Mussorgsky σε ενορχήστρωση του Nikolai Rimsky-Korsakov, ένα παραμυθένιο έργο γεμάτο δύναμη, λυρισμό και μυστήριο, ενώ το πρώτο μέρος της θα ολοκληρωθεί με έντονα λυρική διάθεση, καθώς η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει τη Serenade Melancolique του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και το διάσημο Csardas του Vittorio Monti, δύο έργα με σολίστ τον κορυφαίο Α βιολονίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νικόλαο Μάνδυλα. 

Στο δεύτερο μέρος, η συναυλία θα ολοκληρωθεί με το εξαιρετικά δεξιοτεχνικό έργο του Nikolai Rimsky-Korsakov, Scheherazade, μία συμφωνική σουίτα που ο Korsakov συνέθεσε το 1888 εμπνευσμένος από το παραμύθι "Χίλιες και μία νύχτες". Πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο έργο για συμφωνική ορχήστρα, πλούσιο σε ηχοχρώματα και με έντονο το στοιχείο της ανατολής. 

Ετοιμάσου για μοναδικές στιγμές!

 

ΙΝFO

Summer Concert: Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 131, 2103453111
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους