Ένας έρωτας που δεν λέει να σβήσει, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά! - AllYou.gr

Search

Ένας έρωτας που δεν λέει να σβήσει, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Απόψε (15/10) θα δούμε το ποιητικό μπαλέτο "Ερωτευμένος Σοπέν".

15 Οκτωβρίου 2014

Ο τραγικός έρωτας του Βερθέρου για τη Σαρλόττε ξαναζωντανεύει μέσα από την ονειρική χορογραφία του βραβευμένου Γάλλου Γιαννίκ Μποκέν και τη ρομαντική μουσική του Φρεντερίκ Σοπέν, στο δίπρακτο ποιητικό μπαλέτο "Ερωτευμένος Σοπέν", που μετά την επιτυχία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανεβαίνει για δύο τελευταίες παραστάσεις σήμερα και αύριο (15 & 16/10) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τους χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η χορογραφία του Μποκέν είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα "Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου" του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε και τα έργα για πιάνο του Σοπέν. Ωστόσο ενώ στο κείμενο του Γκαίτε ανακαλύπτουμε μετά από καιρό τον ορμητικό έρωτά του Βερθέρου για την παντρεμένη με τον Άλμπερτ Σαρλόττε, το μπαλέτο του Μποκέν ξεκινάει με αυτό το δεδομένο. Τις μελωδίες του Σοπέν ερμηνεύει επί σκηνής ο σολίστ πιάνου Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ενώ στο τραγούδι και τους αυτοσχεδιασμούς είναι ο μονωδός της ΕΛΣ Νίκος Στεφάνου.

Στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς. Προπώληση στα ταμεία του θεάτρου, τηλ. 210 4143310, 210 4143320, στα ταμεία του Θεάτρου Ολυμπία (Ακαδημίας 59-61, Αθήνα), τηλ. 210 3662100 και ηλεκτρονικά: www.dithepi.gr, www.nationalopera.gr.

Φωτό: © StefanosΑκολούθησε το allyou στο Instagram!