Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Yποβρύχιες ματιές

Θαυμάζουμε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην πρώτη υποβρύχια χορευτική παράσταση του κόσμου.



Αφού δεν είμαστε ακόμα σε θάλασσα, λέμε να βουτήξουμε με το μυαλό μέσα της! Προς αυτή τη κατεύθυνση, θα μας βοηθήσουν όσα θα δούμε στην έκθεση φωτογραφίας "Drops of Breath" στο BaseGallery του Booze. 

Εικόνες από την πρώτη παγκοσμίως υποβρύχια χορευτική παράσταση, που ήταν έμπνευση της Γαλλίδας χορογράφου Sophie Bulbulyan (DK-BEL) και της Ελληνίδας χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη (Quasi Stellar) σε συνεργασία με την Κύπρια χορογράφο Λία Χαράκη (Pelma). Πραγματοποιήθηκε κάτω από τον αρχαίο ναό του Παοσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου, στην Αττική. Σε ένα υποθαλάσσιο θέατρο που σχεδιάστηκε από τον σκηνογράφο Γιώργο Γεωργίου, 15 καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρίες και τρία παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποίησαν υποβρύχια χορογραφία με την πρωτότυπη μουσική του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Τέσσερις φωτογράφοι απαθανάτισαν κινήσεις και συναισθήματα από τις πρόβες και τις παραστάσεις. Μια επιλογή από τις φωτογραφίες τους συνθέτει την Έκθεση Drops of Breath, με την επιμέλεια του Στέφανου Σουβαντζόγλου. Η έκθεση προβάλει οκτώ φωτογραφίες σε εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας σε πολυανθρακική επιφάνεια και επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό όραμα μέσα από ένα έργο που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι οι Αναστάσης Αγάθος, Παναγής Χρυσοβέργης, Luc Lakeman, Carolin Negrin.

Πάμε για βουτιά!

ΙΝFO

Booze :BaseGallery

Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα (Μετρό Μοναστηράκι)

Ωράριο εκθεσιακού χώρου: Καθημερινά 12.00 – 22.00

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30