Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Πώς διατηρείς ζωντανή τη μνήμη των δικών σου όταν δεν έχει απομείνει καμία μαρτυρία της ύπαρξής τους;

Σήμερα (23/10) προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "The Missing Picture" στο Exile Room.


Γεωργία Κοντού

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '70, η Καμπότζη βίωσε μια πραγματική γενοκτονία υπό τη δικτατορία του Πολ Ποτ και την κυριαρχία των Κόκκινων Χμερ. Ο σκηνοθέτης Rithy Panh ήταν ένας από αυτούς που επιβίωσαν, είδε όμως τους πιο κοντινούς ανθρώπους να εξοντώνονται. Αδυνατώντας να προσφέρει απτές αποδείξεις για τα δεινά της οικογένειας και των χιλιάδων συμπατριωτών του, καθώς τα μόνα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που επιβιώνουν είναι τα προπαγανδιστικά φιλμ του καθεστώτος, επιστράτευσε μικροσκοπικές χειροποίητες φιγούρες από πηλό για να αναπαραστήσει τις προσωπικές αναμνήσεις και τις χαμένες σελίδες της ιστορίας.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ντοκιμαντέρ πρωτοποριακό στο είδος του, το "The Missing Picture", που απέσπασε το βραβείο του τμήματος Un Certain Regard στο Φεστιβάλ Κανών και υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Σήμερα προβάλλεται στο Exile Room, με ελεύθερη είσοδο και αγγλικούς υπότιτλους. Θα είμαστε εκεί.

Στις 21.00, στο Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3223395, www.exileroom.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος