Σήμερα σκοπεύουμε... να διαψεύσουμε μερικές ειδήσεις! - AllYou.gr

Search

Σήμερα σκοπεύουμε... να διαψεύσουμε μερικές ειδήσεις!

Θα πάμε σε αυτή την έκθεση στο Taf, στο Μοναστηράκι.

27 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα περιέγραφες με μία λέξη τη σύγχρονη ζωή; Δέκα σχεδιαστές και τέσσερις σεναριογράφοι από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς που κλήθηκαν, πάντως, να το κάνουν, όλοι επέλεξαν αρνητικούς χαρακτηρισμούς: Διαίρεση, Ιδεοληψία, Ακεφιά, Ψέμα, Εγωισμός, Υποκρισία, Σήψη, Εμμονή, Ταπείνωση και Οργή. Το αποτέλεσμα αυτής της εξίσωσης, ωστόσο, είχε θετικό πρόσημο: το πρώτο γράμμα των επιλεγμένων λέξεων δημιούργησε την ακροστιχίδα "Διάψευσέ το"

Αυτός είναι και ο τίτλος μιας έκθεσης στο Taf, που παρουσιάζει τα έργα των σχεδιαστών και σεναριογράφων που συμμετείχαν στο παραπάνω "παιχνίδι". Χρησιμοποιώντας ο καθένας την προσωπική του τεχνική και αξιοποιώντας ένα οπλοστάσιο από μολύβια, μελάνια, ακουαρέλες, εκολίνες και ακρυλικά, επιχειρούν να ανοίξουν ένα διάλογο με το κοινό. Σήμερα λέμε να συμμετέχουμε κι εμείς: Θα επισκεφτούμε το Taf να πιούμε το ποτό μας και να δούμε την έκθεση, ελπίζοντας να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με μια πιο φρέσκια και, ίσως, αισιόδοξη ματιά.

Έως τις 15/11 στο Metamatic Taf, Νορμανού 5, Αθήνα, ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δε.-Σαβ. 12-21.00, Κυρ. 12-19.00, theartfoundation.metamatic.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!