Σημαντικοί εκπρόσωποι της σύγχρονης τέχνης στην γκαλερί Bernier/Eliades - AllYou.gr

Search

Σημαντικοί εκπρόσωποι της σύγχρονης τέχνης στην γκαλερί Bernier/Eliades

Σε μια ομαδική έκθεση μέχρι τις 13/11.

29 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα (29/10) θα επισκεφτούμε την γκαλερί Bernier/Eliades και θα δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα έργα σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης τέχνης και ειδικά του κινήματος της Arte Povera. Giovanni Anselmo, Pier Paolo Calzolari, Wim Delvoye, Γιάννης Κουνέλλης, Richard Long, Mario Merz, Marisa Merz, Franz West και Gilberto Zorio είναι τα ονόματα των δημιουργών που εκπροσωπούνται σε μια ομαδική έκθεση η οποία συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου

Ενδεικτικά, ο Pier Paolo Calzolari μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, τα κείμενα, τα βίντεο, τις περφόρμανς και χρησιμοποιώντας υλικά όπως φωτιά, πάγος, σίδηρος, αλάτι υψώνει την ιεροτελεστία της καθημερινότητας στο επίπεδο της αισθητικής εμπειρίας. Ο Mario Merz έχει δημιουργήσει ουτοπικούς κόσμους με επαναλαμβανόμενα μοτίβα από ιγκλού, δεμάτια, πίνακες, κώνους, σπείρες, αριθμητικές ακολουθίες και σωλήνες νέον. Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή της Marisa Merz, μοναδικής γυναίκας της ArtePovera, επίσης γνωστής για την ασυνήθιστη χρήση υλικών αλλά και την ποιητική ευαισθησία που αποπνέουν τα έργα της.

Bernier/Eliades Gallery, Επταχάλκου 11, τηλ. 210 3413936, bernier-eliades.gr, ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 10.30-18.30, Σαβ. 12-16.00.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!