Από απόψε (8/11) το Τρένο στο Ρουφ μετατρέπεται σε... Jazz Express - AllYou.gr

Search

Από απόψε (8/11) το Τρένο στο Ρουφ μετατρέπεται σε... Jazz Express

Και μας ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο...

08 Νοεμβρίου 2014

Το Jazz Express αναχωρεί από αυτό το Σάββατο και κάθε Σάββατο στις 21.30 από τη Νέα Ορλεάνη της δεκαετίας του '20, με κατεύθυνση βόρεια, μέχρι το Κάνσας Σίτι. Το σάουντρακ της διαδρομής περιλαμβάνει Kurt Weill, Cole Porter, Duke Ellington, George Gershwin και άλλους μεγάλους δημιουργούς που χρησιμοποιούν ως εκφραστικό όχημα τα μιούζικαλ και τις υπερπαραγωγές των μεγάλων θεάτρων. Στο μεταξύ ένα άλλο κίνημα αναπτύσσεται, μέσα στη δυστυχία και τη φτώχεια που φέρνει το μεγάλο Κραχ του '30. Παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Jazz Express φτάνει στη Νέα Υόρκη, όπου η Be-bop σκηνή ανθεί στα καταγώγια της πόλης. Εκφραστές της, οι Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charles Mingus που πειραματίζονται άφοβα με τις νότες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μάς προσκαλεί μια μουσική παράσταση στο Τρένο του Ρουφ, με τους Μάρκο Παπασηφάκι στην κιθάρα και τη φωνή, Μάνο Αθανασιάδη στο πιάνο, Κώστα Μαυρίδη στο κοντραμπάσο και τρεις τραγουδίστριες σε ένα πρόγραμμα τριών κύκλων: τη Μαντώ Παναγιωτάκη, την Ειρήνη Αραμπατζή και τη Μιράντα Μακρινιώτη. Ό,τι πρέπει για ένα ατμοσφαιρικό φθινοπωρινό Σαββατόβραδο.

Κάθε Σάββατο στις 21.30 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως (10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός), τηλ. 210 5298922, 6937 604988.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!