Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Έτοιμη να κάνεις το γύρο... της Ελλάδας;

Απόψε (12/11) στην εκπομπή "Le Grand Tour", στο TV5MONDE.


Γεωργία Κοντού

Σήμερα θα ταξιδέψουμε από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη, τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Αθήνα και την Κρήτη. Θα ανατρέξουμε σε διάφορες εποχές της ιστορίας μας: τη βυζαντινή περίοδο, καθώς και σε εκείνες της Ενετοκρατίας και της οθωμανικής κυριαρχίας. Πώς; Μέσα από τη μικρή οθόνη μας, στην εκπομπή "Le Grand Tour" του TV5MONDE, που προβάλλεται στις 21.00 με γαλλικούς υπότιτλους και η οποία απόψε είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Το 18ο αιώνα οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες έκαναν το δικό τους "Μεγάλο Γύρο" -"Le Grand Tour"- θέλοντας να ανακαλύψουν την κληρονομιά διάφορων πολιτισμών και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στους θησαυρούς της αρχαιότητας. Η ομώνυμη εκπομπή λοιπόν του γαλλικού καναλιού μάς προσκαλεί κάθε φορά και σε μια διαφορετική διαδρομή, στα χνάρια εκείνων των εξερευνητών.

Το TV5MONDE εκπέμπει στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του '80, αρχικά στα ερτζιανά κύματα και πλέον στο κανάλι 12 ή 13 (ανάλογα με την περιοχή). Το αφιέρωμα του "Le Grand Tour" είναι μια ακόμη απόδειξη των στενών δεσμών του με τη χώρα μας, όπως άλλωστε και οι χορηγίες που το κανάλι έχει προσφέρει σε σημαντικά γεγονότα της Ελλάδας: στα φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με το "βραβείο της κριτικής επιτροπής του TV5MONDE και του δήμου Αθηναίων" με το οποίο στηρίζεται η διανομή γαλλικών ταινιών στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.tv5monde.com

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;