Έτοιμη να κάνεις το γύρο... της Ελλάδας; - AllYou.gr

Search

Έτοιμη να κάνεις το γύρο... της Ελλάδας;

Απόψε (12/11) στην εκπομπή "Le Grand Tour", στο TV5MONDE.

12 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα θα ταξιδέψουμε από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη, τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Αθήνα και την Κρήτη. Θα ανατρέξουμε σε διάφορες εποχές της ιστορίας μας: τη βυζαντινή περίοδο, καθώς και σε εκείνες της Ενετοκρατίας και της οθωμανικής κυριαρχίας. Πώς; Μέσα από τη μικρή οθόνη μας, στην εκπομπή "Le Grand Tour" του TV5MONDE, που προβάλλεται στις 21.00 με γαλλικούς υπότιτλους και η οποία απόψε είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Το 18ο αιώνα οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες έκαναν το δικό τους "Μεγάλο Γύρο" -"Le Grand Tour"- θέλοντας να ανακαλύψουν την κληρονομιά διάφορων πολιτισμών και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στους θησαυρούς της αρχαιότητας. Η ομώνυμη εκπομπή λοιπόν του γαλλικού καναλιού μάς προσκαλεί κάθε φορά και σε μια διαφορετική διαδρομή, στα χνάρια εκείνων των εξερευνητών.

Το TV5MONDE εκπέμπει στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του '80, αρχικά στα ερτζιανά κύματα και πλέον στο κανάλι 12 ή 13 (ανάλογα με την περιοχή). Το αφιέρωμα του "Le Grand Tour" είναι μια ακόμη απόδειξη των στενών δεσμών του με τη χώρα μας, όπως άλλωστε και οι χορηγίες που το κανάλι έχει προσφέρει σε σημαντικά γεγονότα της Ελλάδας: στα φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με το "βραβείο της κριτικής επιτροπής του TV5MONDE και του δήμου Αθηναίων" με το οποίο στηρίζεται η διανομή γαλλικών ταινιών στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.tv5monde.comΑκολούθησε το allyou στο Instagram!