Ένα κρεβάτι κάνει το γύρο του κόσμου και προσγειώνεται στο φεστιβάλ "Transitions" - AllYou.gr

Search

Ένα κρεβάτι κάνει το γύρο του κόσμου και προσγειώνεται στο φεστιβάλ "Transitions"

Σήμερα (20/11) θα δούμε την περφόρμανς "Όσα είναι δίπλα μου".

20 Νοεμβρίου 2014

Φέτος η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φέρνει στην Αθήνα τη σύγχρονη ανεξάρτητη λατινοαμερικανική σκηνή και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε μέσα σε 12 ημέρες στο φεστιβάλ "Transitions". Ξεκίνησε προχτές (18/11) και θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου, με θέατρο, χορό, σινεμά, εικαστικά και συζητήσεις από δημιουργούς του Μπουένος Άιρες, του Σαντιάγο της Χιλής, της Μπογκοτά, του Σάο Πάουλο και από τις φαβέλες του Ρίο.

Απόψε (20/11) θα "τολμήσουμε" να συμμετάσχουμε στην περφόρμανς "Όσα είναι δίπλα μου", του Φερνάντο Ρούμπιο από την Αργεντινή, που θα παρουσιαστεί έως και τις 23 του μήνα: όπως προβλέπει οι παράσταση, θα πλαγιάσουμε για δέκα λεπτά σε ένα κρεβάτι που έχει στηθεί στη στοά του Oρφέα και θα παραμείνουμε σιωπηλοί ενώ ένας ηθοποιός θα μας αφηγηθεί μια ιστορία. Τα πολυταξιδεμένα κρεβάτια του Ρούμπιο προτού βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας έχουν ταξιδέψει σε ακροθαλασσιές της Χιλής, σε κεντρικό σταθμό του Μοντεβιδέο, ακόμη και σε μια λίμνη της Ολλανδίας. Ο Αργεντινός σκηνοθέτης συνεργάζεται πάντα με ηθοποιούς της χώρας που φιλοξενεί την παράσταση, οπότε στην αθηναϊκή περφόρμανς θα μας "νανουρίσουν" -ή θα μας αφυπνίσουν- οι Κίκα Γεωργίου, Δήμητρα Κούζα, Άννα Μάσχα, Έλενα Μεγγρέλη, Αγγελική Παπαθεμελή, Μαρία Παρασύρη και Εύη Σαουλίδου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το "Όσα είναι δίπλα μου" και για το φεστιβάλ "Transitions": www.sgt.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!