Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα, τα πιτσιρίκια θα μας πάνε να δούμε όπερα!

Στην παράσταση "Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει".


Γεωργία Κοντού

Όσοι έχουν δει την παράσταση, συμφωνούν ότι είναι απολαυστική και για μικρούς και για μεγάλους! Ο λόγος για την παιδική όπερα του Νίκου Κυπουργού "Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει", σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο Ολύμπια, μέχρι τις 08/03/15. Για σήμερα (22/11), μάλιστα, έχει προγραμματιστεί μία από τις λίγες βραδινές παραστάσεις (οι περισσότερες είναι πρωινές). 

Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός". Πρωταγωνιστής, ένας πρίγκιπας ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Στο μεταξύ, τρία ανθρωπόμορφα γουρουνάκια γίνονται οι αφηγητές, δείχνοντάς μας τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από τα μάτια τους: ένα πραγματικό "χοιροστάσιο", σύμφωνα με τον Μοσχόπουλο. Σε αυτή την παράσταση, οι γαλαζοαίματοι χάνουν τη λάμψη και την αλαζονεία τους, "λερώνουν" και "λερώνονται". Δεν περιμένουμε να δούμε ένα συμβατικό παραμύθι, με διδακτικό χαρακτήρα και χάπι εντ.

Το σκηνικό της Ευαγγελίας Θεριανού, που χωρίζει τη σκηνή στον κόσμο του παλατιού και εκείνο του χοιροστασίου, και τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισουελ συμπληρώνουν μια παράσταση-υπερθέαμα, που υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε ένα φανταστικό μέρος χωρίς όμως να μας "λιγώσει" με υπέρμετρο ρομαντισμό.

Στις 20.00 στο Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου, τηλ. 210 3662100, www.nationalopera.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ