Σήμερα, τα πιτσιρίκια θα μας πάνε να δούμε όπερα! - AllYou.gr

Search

Σήμερα, τα πιτσιρίκια θα μας πάνε να δούμε όπερα!

Στην παράσταση "Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει".

22 Νοεμβρίου 2014

Όσοι έχουν δει την παράσταση, συμφωνούν ότι είναι απολαυστική και για μικρούς και για μεγάλους! Ο λόγος για την παιδική όπερα του Νίκου Κυπουργού "Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει", σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο Ολύμπια, μέχρι τις 08/03/15. Για σήμερα (22/11), μάλιστα, έχει προγραμματιστεί μία από τις λίγες βραδινές παραστάσεις (οι περισσότερες είναι πρωινές). 

Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός". Πρωταγωνιστής, ένας πρίγκιπας ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Στο μεταξύ, τρία ανθρωπόμορφα γουρουνάκια γίνονται οι αφηγητές, δείχνοντάς μας τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από τα μάτια τους: ένα πραγματικό "χοιροστάσιο", σύμφωνα με τον Μοσχόπουλο. Σε αυτή την παράσταση, οι γαλαζοαίματοι χάνουν τη λάμψη και την αλαζονεία τους, "λερώνουν" και "λερώνονται". Δεν περιμένουμε να δούμε ένα συμβατικό παραμύθι, με διδακτικό χαρακτήρα και χάπι εντ.

Το σκηνικό της Ευαγγελίας Θεριανού, που χωρίζει τη σκηνή στον κόσμο του παλατιού και εκείνο του χοιροστασίου, και τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισουελ συμπληρώνουν μια παράσταση-υπερθέαμα, που υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε ένα φανταστικό μέρος χωρίς όμως να μας "λιγώσει" με υπέρμετρο ρομαντισμό.

Στις 20.00 στο Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου, τηλ. 210 3662100, www.nationalopera.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!