Σήμερα θα δούμε τα παράξενα γλυπτά της Christiane Löhr, στην γκαλερί Bernier/Eliades - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα δούμε τα παράξενα γλυπτά της Christiane Löhr, στην γκαλερί Bernier/Eliades

Στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα.

26 Νοεμβρίου 2014

Πριν δημιουργήσει ένα έργο, η Christiane Löhr βγαίνει βόλτα σε λιβάδια και δάση. Εκεί συλλέγει τα υλικά για την τέχνη της: μίσχους φυτών, πικραλίδες, σπόρους από κισσό, γρασίδι, τρίχες αλόγου, τα οποία χρησιμοποιεί για την κατασκευή μικροσκοπικών γλυπτών που άλλοτε θυμίζουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης κι άλλοτε αρχιτεκτονικές κατασκευές. Δημιουργίες παράξενες, κυρίως λόγω της απλότητας των υλικών από τα οποία φτιάχνονται.

Σήμερα λοιπόν θα θέλαμε να γνωρίσουμε την τεχνοτροπία της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας: θα επισκεφτούμε την πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, στην γκαλερί Bernier/Eliades, που άρχισε πριν από λίγες ημέρες και θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Πέρα από την αισθητική, μας ενδιαφέρει η φιλοσοφία που διέπει το έργο της: ότι οι ίδιες εσωτερικές δυνάμεις κι εντάσεις μπορεί να κρύβονται τόσο σε μία γοτθική αψίδα όσο και στις μικροκοσκοπικές λεπίδες χορταριού που μπλέκονται η μία με την άλλη.

Στην γκαλερί Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Αθήνα, τηλ. 210 3413935-7, www.bernier-eliades.gr, ώρες επίσκεψης: Τρ. - Παρ. 10.30-18.30, Σαβ. 12-16.00.