Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μια έκθεση που θα μας φέρει σε επαφή με το φαινόμενο του... Big Bang στο ελληνικό ντιζάιν

Η Craft Fair #3/The Fashion Edition στο Fougaro, στο Ναύπλιο. 


Γεωργία Κοντού

Σήμερα θα κάνουμε μια ημερήσια βόλτα στο Νάυπλιο με σοβαρό σκοπό: τα εγκαίνια της Craft Fair #3/The Fashion Edition στον πολυχώρο Fougaro. Οκτώ νέοι δημιουργοί με ρούχα, 15 σχεδιαστές κοσμημάτων, 9 σχεδιαστές με αξεσουάρ και 2 μικρές "εκθέσεις" μέσα στην έκθεση -η μία αφιερωμένη στην υψηλή ραπτική με τους σχεδιαστές Λουκία, Λάσκαρη Βαλαβάνη, Σήλια Κριθαριώτη και Βασίλη Ζούλια υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Πάντου και η δεύτερη με 5 νέους σχεδιαστές που επιμελείται το team του περιοδικού Ozon- προσπαθούν να αποτυπώσουν τη μεγάλη σχεδιαστική και εμπορική έκρηξη που συντελείται τα τελευταία χρόνια στους συγκεκριμένους τομείς. 

Η φιλοσοφία της έκθεσης, όπως και των προηγούμενων, είναι να εξετάσει τη μόδα σαν χειροτεχνία, σαν συνέχεια μιας μεγάλης παράδοσης που χάθηκε κάπου στο δρόμο με τη βιομηχανοποίηση και μαζικοποίηση της παραγωγής. Είναι ελπιδοφόρο ωστόσο σε μια χώρα που προσφέρει τόσο πενιχρά μέσα όσο η δική μας να βλέπεις, τα τελευταία χρόνια, πολλούς νέους δημιουργούς να ξεκινούν κυριολεκτικά από το μηδέν και είτε να ακολουθούν τα βήματα της ελληνικής ραπτικής παράδοσης είτε να χαράζουν νέα μονοπάτια επιστρατεύοντας νέες τεχνικές είτε να συνδυάζουν παρελθόν και καινοτομία. Τα εγκαίνια σήμερα είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 21.00. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Δημήτρη Ξανθούλη.

Έως τις 11/1/15 στο Fougaro, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, τηλ. 27520 47300, www.fougaro.gr. ΄

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τε.-Παρ.: 11-15.00, 17-21.00, Σάβ.: 10-21.00, Κυρ.: 10-19.00.

Photo: Nefelia Peacock Necklace

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα