Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα διαβάσουμε ένα από τα πολυσυζητημένα βιβλία της φετινής σεζόν

Τα "Έθιμα ταφής", της Hannah Kent.


Γεωργία Κοντού

Στη Βόρεια Ισλανδία του 1829 μια γυναίκα καταδικάζεται σε θάνατο για την άγρια δολοφονία δύο αντρών. Υποχρεώνεται να περάσει το χρόνο μέχρι την εκτέλεσή της στη φάρμα μιας οικογένειας με δύο παιδιά η οποία, τρομοκρατημένη που αναγκάζεται να συμβιώσει με μια καταδικασμένη δολοφόνο, αποφεύγει να της μιλήσει. Μόνο ένας άντρας που έχει οριστεί πνευματικός σύμβουλός της έρχεται σε επαφή μαζί της, προσπαθώντας να σώσει την ψυχή της. Όμως καθώς έρχεται ο χειμώνας, οι δουλειές στη φάρμα τούς φέρνουν όλους πιο κοντά και η ιστορία της γυναίκας ξεδιπλώνεται, ενώ αρχίζει να αμφισβητείται και η ενοχή της. 

Η 29χρονη Αυστραλή συγγραφέας Hannah Kent έγραψε το βιβλίο βασισμένη σε ένα αληθινό περιστατικό, διερευνώντας το ζήτημα της προσωπικής ελευθερίας: πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, πώς μας βλέπουν οι άλλοι και μέχρι που θα φτάσει ο καθένας για την αγάπη. Το μυθιστόρημά της είναι πραγματική αποκάλυψη, αφού τιμήθηκε με δεκάδες βραβεία. Θα είναι το επόμενο ανάγνωσμά μας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως