Ο Ελληνικός Κόσμος φιλοξενεί την έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών "Toy Stories" - AllYou.gr

Search

Ο Ελληνικός Κόσμος φιλοξενεί την έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών "Toy Stories"

Δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά.

14 Δεκεμβρίου 2014

Παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο, που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, που επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά. Παιχνίδια από άσημους κατασκευαστές που αργότερα κατέκλυσαν τον κόσμο ή κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση. Στην έκθεση «Τοy Stories», που θα επισκεφτούμε σήμερα στον Ελληνικό Κόσμο, παρουσιάζονται περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, της συλλογής του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), καθένα με μια μοναδική ιστορία πίσω του. 

Παράλληλα, τίθενται μια σειρά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη των παιχνιδιών: Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες, όταν μεγάλωναν, αφιέρωναν στις θεές τις κούκλες με τις οποίες έπαιζαν; Ποιος είναι ο teddybear; Τι σχέση είχε ο Τιτανικός με την κατασκευή παιχνιδιών; Πότε η Barbie ερωτεύτηκε τον Ken; Όπως ίσως θα κατάλαβες ήδη, αυτή η έκθεση δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά σε όσους αγαπούν τα παιχνίδια! 

Στον Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540000, ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δε.-Πέ. 9-13.30, Παρ. 9-20.00, Σάβ. 11-16.00, Κυρ. 10-18:00, προπώληση εισιτηρίων στον Ελληνικό Κόσμο και στα Public, www.hellenic-cosmos.gr

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!