Ο Ελληνικός Κόσμος φιλοξενεί την έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών "Toy Stories" - AllYou.gr

Search

Ο Ελληνικός Κόσμος φιλοξενεί την έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών "Toy Stories"

Δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά.

14 Δεκεμβρίου 2014

Παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο, που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, που επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά. Παιχνίδια από άσημους κατασκευαστές που αργότερα κατέκλυσαν τον κόσμο ή κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση. Στην έκθεση «Τοy Stories», που θα επισκεφτούμε σήμερα στον Ελληνικό Κόσμο, παρουσιάζονται περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, της συλλογής του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), καθένα με μια μοναδική ιστορία πίσω του. 

Παράλληλα, τίθενται μια σειρά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη των παιχνιδιών: Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες, όταν μεγάλωναν, αφιέρωναν στις θεές τις κούκλες με τις οποίες έπαιζαν; Ποιος είναι ο teddybear; Τι σχέση είχε ο Τιτανικός με την κατασκευή παιχνιδιών; Πότε η Barbie ερωτεύτηκε τον Ken; Όπως ίσως θα κατάλαβες ήδη, αυτή η έκθεση δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά σε όσους αγαπούν τα παιχνίδια! 

Στον Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540000, ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δε.-Πέ. 9-13.30, Παρ. 9-20.00, Σάβ. 11-16.00, Κυρ. 10-18:00, προπώληση εισιτηρίων στον Ελληνικό Κόσμο και στα Public, www.hellenic-cosmos.gr

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!