Ο "Καρυοθραύστης" του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Rex για λίγες παραστάσεις - AllYou.gr

Search

Ο "Καρυοθραύστης" του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Rex για λίγες παραστάσεις

Μια εναλλακτική ανάγνωση του έργου του Τσαϊκόφσκι.

23 Δεκεμβρίου 2014

Αν σου αρέσουν τα σκοτεινά παραμύθια, σου προτείνουμε για σήμερα μια διαφορετική παράσταση του "Καρυοθραύστη", από το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Η Κλάρα Στάλμπαουμ, ενήλικη πια, ακολουθεί την πορεία ενός μοναχικού ταξιδιού στο μεταίχμιο πραγματικότητας και ονείρου. Θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες. Θα αναμετρηθεί με τους φόβους και τις επιθυμίες της. Θα συναντήσει τον ξύλινο Καρυοθραύστη της, αλλά η ιστορία αγάπης τους δεν θα επαναληφθεί. Εκείνος θα παραμείνει ξύλινος. 

Σκληρό, αλλά ρεαλιστικό. Γιατί πόσα λοβ στόρι έχουν στην πραγματικότητα χάπι εντ; Με τον "Καρυοθραύστη", ο Ρήγος ολοκληρώνει μια τριλογία στηριγμένη σε μεγάλα μπαλέτα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι που ξεκίνησε με την "Ωραία κοιμωμένη" (1999), συνεχίστηκε με τη "Μνήμη των κύκνων" (2002) και προκάλεσε αίσθηση. Ως ένα αντίδοτο στη λάμψη των Χριστουγέννων μπορείς να δεις αυτή την παράσταση, αφού ο δημιουργός δεν διστάζει να ξεστολίσει τις ζωές των ηρώων του. Είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.

Συνεχίζεται για λίγες ακόμη παραστάσεις στις 23/12, 29-30/12, στις 21.30, στο Rex, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210 3305074. 

Πληροφορίες – κρατήσεις εισιτηρίων: τηλ. 211 8000080, προπώληση: εκδοτήρια Θεάτρου Rex, viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, ReloadΑκολούθησε το allyou στο Instagram!