Απόψε θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ - AllYou.gr

Search

Απόψε θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ

Θα δούμε την όπερα "Μποέμ" στο Θέατρο Ολύμπια.

28 Δεκεμβρίου 2014

Μια από τις παλαιότερες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό, η "Μποέμ" του Πουτσίνι από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Λίνα Βερτμύλλερ, επέστρεψε και παρουσιάζεται έως τις 31/12 για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Ολύμπια. Μέσα από τις σαν νοσταλγικές καρτ-ποστάλ εικόνες της θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ. Θα παρακολουθήσουμε τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και τη ράφτρα Μίμη με φόντο μια χριστουγεννιάτικη αλλά παγωμένη γαλλική πρωτεύουσα, από τη στιγμή που συναντιούνται μέχρι το θάνατο του κοριτσιού από φυματίωση.

"Μποέμ είναι εκείνος που βρίσκεται εκτός της αστικής νοοτροπίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Νέος και καλλιτέχνης μαζί", έχει πει σε συνέντευξή της η Βερτμύλλερ, η οποία επέλεξε να παρουσιάσει τους ήρωές της σε μια ατμόσφαιρα που, παρά την τραγική μοίρα της Μίμη, μεταφέρει τη χαρά της ζωής και της νιότης. Η Βερτμύλλερ, ιδεολόγος και επαναστάτρια, είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που προτάθηκε για βραβεία Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού με την ταινία της "Ο Πασκουαλίνο και οι 7 καλλονές". Περιμένουμε λοιπόν ένα θέαμα που συνδυάζει την υπέροχη μουσική του Πουτσίνι με την κινηματογραφική μαγεία. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι του Eνρίκο Γιομπ. Στα συν και η μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Τελευταίες παραστάσεις 28, 30 και 31/12, στις 20.00 (στις 31/12, ώρα έναρξης: 18.30), στο θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου Ολύμπια, τηλ. 210 3662100, www.nationalopera.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!