Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ

Θα δούμε την όπερα "Μποέμ" στο Θέατρο Ολύμπια.


Γεωργία Κοντού

Μια από τις παλαιότερες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό, η "Μποέμ" του Πουτσίνι από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Λίνα Βερτμύλλερ, επέστρεψε και παρουσιάζεται έως τις 31/12 για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Ολύμπια. Μέσα από τις σαν νοσταλγικές καρτ-ποστάλ εικόνες της θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ. Θα παρακολουθήσουμε τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και τη ράφτρα Μίμη με φόντο μια χριστουγεννιάτικη αλλά παγωμένη γαλλική πρωτεύουσα, από τη στιγμή που συναντιούνται μέχρι το θάνατο του κοριτσιού από φυματίωση.

"Μποέμ είναι εκείνος που βρίσκεται εκτός της αστικής νοοτροπίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Νέος και καλλιτέχνης μαζί", έχει πει σε συνέντευξή της η Βερτμύλλερ, η οποία επέλεξε να παρουσιάσει τους ήρωές της σε μια ατμόσφαιρα που, παρά την τραγική μοίρα της Μίμη, μεταφέρει τη χαρά της ζωής και της νιότης. Η Βερτμύλλερ, ιδεολόγος και επαναστάτρια, είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που προτάθηκε για βραβεία Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού με την ταινία της "Ο Πασκουαλίνο και οι 7 καλλονές". Περιμένουμε λοιπόν ένα θέαμα που συνδυάζει την υπέροχη μουσική του Πουτσίνι με την κινηματογραφική μαγεία. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι του Eνρίκο Γιομπ. Στα συν και η μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Τελευταίες παραστάσεις 28, 30 και 31/12, στις 20.00 (στις 31/12, ώρα έναρξης: 18.30), στο θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου Ολύμπια, τηλ. 210 3662100, www.nationalopera.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;