Σήμερα θα δούμε το "Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι" στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα δούμε το "Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι" στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.

02 Ιανουαρίου 2015

Στα χρόνια του μεσοπολέμου ένας ντέτεκτιβ ερευνά μια υπόθεση ανθρωποφαγίας, με θύμα έναν ομοφυλόφιλο ποιητή, τον Σεμπάστιαν Βέναμπλ, και θύτες κάποιους εξαθλιωμένους από κάθε μορφής πείνα εφήβους. Ο Βέναμπλ γύριζε τον κόσμο με τη λαμπερή μητέρα του, Βάιολετ, στο πλάι του, όμως εκείνο το καλοκαίρι είχε πάρει την απόφαση να την αντικαταστήσει με την ξαδέρφη του, Κάθριν, αθώα και ανέτοιμη να υποδυθεί το ρόλο του "κράχτη" όπως υποστηρίζει η ίδια. Μετά τη δολοφονία του, όμως, η Βάιολετ κατηγορεί την Κάθριν ως ιδιοτελή και ανίκανη να προστατέψει το γιο της, την κλείνει σε ψυχιατρική κλινική και επιδιώκει να της γίνει λοβοτομή, ώστε η τελευταία να μην είναι σε θέση πλέον να αφηγείται το φριχτό τέλος του Σεμπάστιαν διασύροντας τη μνήμη του. 

Το σπουδαίο έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι" -με αυτοβιογραφικά στοιχεία, καθώς και η αγαπημένη του αδελφή Ρόουζ με επιμονή της μητέρας τους είχε υποβληθεί σε λοβοτομή- παρουσιάζεται με τους Μπέττυ Αρβανίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρο Βάρθη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννη Φλουράκη, Άννα Πατητή, καθώς και το Νίκο Κουρή από την οθόνη. Πάντα απολαυστικό, αυτή τη φορά περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τη σκηνοθετική προσέγγισή του από το Δημήτρη Μαυρίκιο, ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει και το "Γυάλινο κόσμο" του ίδιου συγγραφέα.

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, τηλ. 210 8838727. Τε. & Κυρ. στις 20.00, Πε.-Σαβ. στις 21.00.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!