Απόψε θα δούμε τον «Άμλετ», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά - AllYou.gr

Search

Απόψε θα δούμε τον «Άμλετ», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά

Το έργο του Σαίξπηρ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

14 Ιανουαρίου 2015

Μια από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις του 2015 κάνει σήμερα (14/1) πρεμιέρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ, με τους Χρήστο Λούλη και Αμαλία Μουτούση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ως Άμλετ και Γερτρούδη.

Ο βασιλιάς Άμλετ πεθαίνει. Η γυναίκα του, Γερτρούδη, παντρεύεται τον αδελφό του, Κλαύδιο, ο οποίος στέφεται νέος βασιλιάς. Το φάντασμα του βασιλιά Άμλετ εμφανίζεται στον γιο του, τον πρίγκιπα Άμλετ, και ζητά εκδίκηση για το δόλιο φόνο του… Με φόντο τη βασιλική Αυλή της Δανίας, που κυλιέται στη διαφθορά, έναν ολοκληρωτικό κόσμο όπου όλοι και όλα τελούν υπό παρακολούθηση, η μορφή του Άμλετ προβάλλει μοναχική, ερημική, απροσπέλαστη. «Μέσα σ’ αυτό το παγωμένο σύμπαν» σημειώνει ο Γιάννης Χουβαρδάς, «όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν και τίποτα, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας γενιάς που συνθλίβεται από τα θλιβερά λάθη της προηγούμενης και τη δική της ανεξέλεγκτη εσωστρέφεια». Διαχρονικά επίκαιρος ο «Άμλετ». Ανυπομονούμε να δούμε πώς τον έχει προσεγγίσει σκηνοθετικά ο Χουβαρδάς.

Έως τις 1/2 στις 20.30, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. για εισιτήρια: 210 9005800, www.sgt.gr

Φωτό: Βασίλης Μακρής

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!