Απόψε εγκαινιάζεται η έκθεση "Φωτογραφικά Ζεύγη 2015", στην Ελληνοαμερικανική Ένωση - AllYou.gr

Search

Απόψε εγκαινιάζεται η έκθεση "Φωτογραφικά Ζεύγη 2015", στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Παρουσιάζει φωτογραφίες της Νανάς Καραμαγκιώλη και του Χρήστου Κοψαχείλη.

13 Φεβρουαρίου 2015

Πώς μπορεί να "ζευγαρώσει" το έργο δύο φωτογράφων; Η σειρά εκθέσεων "Φωτογραφικά ζεύγη", μια συνδιοργάνωση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κύκλο, παρουσιάζουν διάφορους τρόπους με τους οποίους συνδυάζεται η δουλειά τους. Μπορεί οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας τους να τέμνονται με κάποιον τρόπο, επειδή π.χ. είναι αχώριστοι φίλοι, μπορεί το θέμα της φωτογραφίας τους να είναι κοινό, ή, από την άλλη, μπορεί η δουλειά τους να είναι φαινομενικά όμοια αλλά να τους... συνδέει μια ουσιαστική διαφορά.

Ποιο είναι λοιπόν το κοινό σημείο της Νανάς Καραμαγκιώλη και του Χρήστου Κοψαχείλη, των δύο φωτογράφων που παρουσιάζονται από απόψε στην πέμπτη έκθεση της σειράς "Φωτογραφικά ζεύγη"; Και οι δύο είναι από τα παλαιότερα μέλη του Φωτογραφικού Κύκλου. Επίσης σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, Πλάτωνα Ριβέλλη: "Και οι δυο τους έχουν εργαστεί φωτογραφικά χωρίς φανφάρες και υπερβολές, χωρίς να διαγκωνιστούν για προσωπική προβολή -την οποία μάλιστα θα δικαιούνταν περισσότερο από πολλούς άλλους- παράγοντας διακριτικά και αθόρυβα ένα προσωπικό έργο, μικρό μέρος του οποίου εκτίθεται στην έκθεση αυτή". Η Νανά Καραμαγκιώλη ωστόσο εκφράζει ισχυρά και περίπλοκα συναισθήματα με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, ενώ ο Χρήστος Κοψαχείλης είναι πιο φορμαλιστικός και απόμακρος. Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα κομμάτι της δουλειάς τους στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Εγκαίνια σήμερα στις 19.30. Έως τις 14/3 στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, ώρες λειτουργίας: Δε.-Παρ. 12-21.00, Σαβ. 10.30-14.30, www.hau.gr/culture

Φωτό: Χρήστος ΚοψαχείληςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!