Σήμερα ανοίγει αυλαία το In-Edit Greece Festival  - AllYou.gr

Search

Σήμερα ανοίγει αυλαία το In-Edit Greece Festival 

Μετά τη Θεσσαλονίκη (2014) το διεθνές φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ κάνει φέτος στάση στην Αθήνα.

19 Φεβρουαρίου 2015

Από απόψε μάς περιμένουν έξι μέρες γεμάτες ντοκιμαντέρ για τους αγαπημένους μας -ή έστω αμφιλεγόμενους- μουσικούς: Το In-Edit Festival, ένα διεθνές μουσικό φεστιβάλ που ξεκίνησε, δώδεκα χρόνια πριν, από τη Βαρκελώνη, μετά τις στάσεις του σε διάφορες πόλεις του κόσμου (από το Σάο Πάολο μέχρι το Βερολίνο και πέρυσι τη Θεσσαλονίκη) διεξάγεται φέτος στην Αθήνα στον κινηματογράφο Opera Odeon από τις 19 έως τις 25/2.

Τι υπόσχεται; Να μας παρουσιάσει μερικά από τα καλύτερα δείγματα μουσικού ντοκιμαντέρ που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Απόψε, για παράδειγμα, θα προβληθεί το “Good Ol’ Freda”, μια άγνωστη ιστορία των Beatles, όπως την αφηγήθηκε η γραμματέας του γκρουπ, και το “Freddie Mercury: The Great Pretender”, που παρουσιάζει τη μοναχική πορεία του Freddie Mercury χωρίς τους Queen. Άλλες ταινίες που έχουμε ξεχωρίσει: Το “Salad Days: The DC Punk Revolution”, για την punk μουσική σκηνή στην Ουάσινγκτον στη δεκαετία του ‘80, το χαμένο ντοκιμαντέρ των Doors "Feast of Friends", αλλά και το "The Sound of Belgium", για τη συμβολή του Βελγίου στην ηλεκτρονική σκηνή. 

Φυσικά, οι προβολές θα πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις όπως dj sets. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο pocket οδηγός του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που θα διανέμεται δωρεάν στο φεστιβάλ, με δώδεκα κείμενα (π.χ. των Άρη Δημοκίδη, Αναστασία Καμβύση, Χίλντα Παπαδημητρίου, Στέφανου Τσισόπουλου) για τη μουσική και για ταινίες με πολλή μουσική. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.in-edit.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!