Ο Άγγελος Πλέσσας μάς μυεί... στην τέχνη του Ίντερνετ - AllYou.gr

Search

Ο Άγγελος Πλέσσας μάς μυεί... στην τέχνη του Ίντερνετ

Σήμερα θα πάμε στην ατομική έκθεσή του στην γκαλερί The Breeder.

24 Φεβρουαρίου 2015

 Ο Άγγελος Πλέσσας ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών που μεγάλωσαν με το Google και είναι απόλυτα φυσιολογικό γι' αυτούς να ανεβάζουν ένα σχέδιο σε μια ιστοσελίδα. Δεν μας κάνει εντύπωση λοιπόν το ότι η νέα του έκθεση “Mirage Machines” στην γκαλερί The Breeder περιλαμβάνει αποκλειστικά websites που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Τα διαδικτυακά έργα που δημιουργεί τα κάνει στη συνέχεια upload σε κάποιο domain που έχει κατοχυρώσει (βλ. Melookingatyou.com). Συνδυάζουν την αφέλεια των emoticons που χρησιμοποιούμε στο chat με τον πολύπλοκο συναισθηματισμό των έργων του Πολ Κλε και κινούνται κάπου μεταξύ παράξενου και καυστικού.

Φέτος ο Πλέσσας είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015. Ήδη όμως επιδεικνύει ένα πλούσιο ενεργητικό: Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ είναι ο ιδρυτής και επιμελητής του "The Eternal Internet Brotherhood" ενός συλλογικού, ετήσιου project που πραγματοποιείται σε διάφορα μέρη του κόσμου (Ανάφη, 2012, Xilitla, 2013, Νεκρή Θάλασσα, 2014).

Έως τις 28/3 στην γκαλερί The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα, thebreedersystem.com.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρ. - Σάβ. 12-20.00.

 



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!