Πώς θα ήταν η Lady Gaga αν ζούσε το δέκατο έκτο αιώνα; - AllYou.gr

Search

Πώς θα ήταν η Lady Gaga αν ζούσε το δέκατο έκτο αιώνα;

Μη χάσεις την έκθεση "Robert Wilson: Βίντεο Πορτρέτα της Lady Gaga", που εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί Bernier-Eliades.

09 Μαρτίου 2015

Αν η Lady Gaga είχε γεννηθεί στο παρελθόν, μάλλον θα ήταν το μοντέλο των ζωγράφων της εποχής. Αυτή την αίσθηση μας δημιουργούν οι πρώτες εικόνες από τα βίντεο πορτρέτα της Lady Gaga, που θα εκτίθενται από απόψε στην γκαλερί Bernier-Eliades. Ο Αμερικανός εικαστικός, χορογράφος, σκηνοθέτης και περφόρμερ Ρόμπερτ Γουίλσον δημιούργησε τη συγκεκριμένη σειρά έργων επηρεασμένος από τρία κλασικά αριστουργήματα της συλλογής του μουσείου του Λούβρου: τη "Δεσποινίδα Καρολίν Ριβιέρ", του Jean-Auguste Dominique Ingres (1806), το "Θάνατο του Μαρά", του Jacques Louis David (1793) και την "Kεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή σε πιάτο", του Andrea Solari (1507).  Το τέταρτο έργο, που ονομάζεται "Flying", είναι σύγχρονο, με αναφορές απο την αρχαία γιαπωνέζικη τεχνική δεσίματος Shibari. 

O Robert Wilson στη δεκαετία του '60 θεωρήθηκε ένας από τους κορυφαίους της αβανγκάρντ σκηνής. Περισσότερο γνωστός είναι όμως ίσως για την όπερα "Einstein on the Beach" που δημιούργησε το 1976, με μουσική από τον Philip Glass, με την οποία άλλαξε τις συμβατικές αντιλήψεις. Ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας του με την ποπ ντίβα.

Εγκαίνια απόψε (9/3).

Έως τις 14/5 στην γκαλερί Bernier-Eliades, Επταχάλκου 11, Αθήνα, τηλ. 210 3413935-7, www.bernier-eliades.gr. Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ. 10:30-18:30, Σαβ. 12-16:00.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!