Σήμερα θα διαβάσουμε το νέο βιβλίο του Λεονάδρο Παδούρα "Αιρετικοί" - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα διαβάσουμε το νέο βιβλίο του Λεονάδρο Παδούρα "Αιρετικοί"

Με αφορμή την αυριανή παρουσίασή του στο Public, παρουσία του σημαντικού συγγραφέα.

16 Μαρτίου 2015

Το 1939 το πλοίο Σεντ Λούις, με πάνω από εννιακόσιους Εβραίους να προσπαθούν να διαφύγουν από τη ναζιστική Γερμανία, ψάχνει μάταια ένα λιμάνι της αμερικανικής ηπείρου να το δεχθεί. Μετά την άρνηση όλων των χωρών, επιστρέφει στην Ευρώπη, οδηγώντας τους περισσότερους διωκώμενους στο θάνατο. 

Το 17ο αιώνα ένας νεαρός Εβραίος που ζει στο Άμστερνταμ μαθητεύει δίπλα στον Ρέμπραντ, αψηφώντας τους νόμους της θρησκείας και της κοινότητάς του χάριν της αγάπης του για τη ζωγραφική. 

Το 2007, στη σύγχρονη Αβάνα, ο πρώην αστυνομικός Μάριο Κόντε αρχίζει μια αναζήτηση που θα τον φέρει σε επαφή με τις αστικές φυλές των νέων της σημερινής Κούβας, έναν κόσμο εντελώς άγνωστο σε εκείνον.

Πώς συνδέονται όλες οι παραπάνω ιστορίες μεταξύ τους, αλλά και με έναν πίνακα που βγαίνει στη δημοπρασία στο Λονδίνο του σήμερα; Την απάντηση μας δίνουν οι "Αιρετικοί", το καινούριο λογοτεχνικό έργο του Λεονάρδο Παδούρα, ο οποίος έχει βραβευτεί με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κούβας (2012), καθώς και με το βραβείο Athens Prize for Literature για το συναρπαστικό μυθιστόρημά του "Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά". Οι "Αιρετικοί" είναι η επιλογή μας για σήμερα, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Κουβανού συγγραφέα στο Public Συντάγματος όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!