Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ποιος είναι ο σαξοφωνίστας που "ευθύνεται" για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κόσμου;

Σήμερα θα απολαύσουμε τον Manu Dibango στο Gazarte.


Γεωργία Κοντού

Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει αφρικανικούς, αμερικάνικους, ευρωπαϊκούς, ακόμα και techno ήχους, ξεκινώντας την καριέρα του με την παγκόσμια επιτυχία “Soul Makossa” (1973), ένα single που έκανε ευρύτερα γνωστό το makossa, τον παραδοσιακό χορευτικό ρυθμό του Καμερούν και άλλαξε για πάντα τις χορευτικές φιγούρες στις ντίσκο της Δύσης. Ο ρυθμός του επηρέασε τη σύγχρονη ποπ μουσική, από τον Michael Jackson στο “Wanna Be Startin' Somethin'", μέχρι την Rihanna στο "Don't Stop the Music”. 

Ο λόγος για τον Manu Dibango, το μεγαλύτερο σαξοφωνίστα της Αφρικής, που έρχεται απόψε (21/3) να γιορτάσει με το ελληνικό κοινό 80 χρόνια groove μουσικής, με μπόλικες δόσεις funk, jazz και afro-beat. Σίγουρα η εμπειρία που θα μας προσφέρει με την μπάντα του, τους Makossa Gang, θα είναι διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει!

Στις 22.00 στο Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Προπώληση εισιτηρίων: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores, 11876, www.gazarte.gr, www.public.grwww.viva.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30