Το ελληνικό σουβενίρ, αλλιώς! - AllYou.gr

Search

Το ελληνικό σουβενίρ, αλλιώς!

Σήμερα θα πάμε στην έκθεση "It’s all, oh so souvenir to me! Vol.3!" στο Μουσείο Μπενάκη.

27 Μαρτίου 2015

Πώς θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν σουβενίρ; Αυτό το ερώτημα γέννησε την ιδέα το 2013 της πρώτης έκθεσης "It’s all, oh so souvenir to me!", όπου σύγχρονοι δημιουργοί (αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, κεραμίστες κ.λπ.) κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το συνήθως κιτς αναμνηστικό δώρο. Το έκαναν με μεγάλη φαντασία και ευρηματικότητα και βρήκαν τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο.

Δύο χρόνια λοιπόν αργότερα η τρίτη έκθεση με την ίδια θεματική και τίτλο "It’s all, oh so souvenir to me! Vol.3!" φιλοξενείται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς. Αυτή τη φορά οι περισσότεροι από 50 Έλληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν παρουσιάζουν αντικείμενα εμπνευσμένα είτε από την προσωπική τους "μυθολογία" είτε από τα εκθέματα των μόνιμων συλλογών του μουσείου. Ανυπομονούμε να δούμε τι έχουν να μας προτείνουν!

Έως τις 10/5 στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453111, www.benaki.gr. Ώρες λειτουργίας: Πε., Κυρ.: 10-18.00, Παρ., Σάβ.: 10-22.00.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!