Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο;  - AllYou.gr

Search

Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; 

Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί, ανάμεσα σε άλλα, στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή, που αρχίζει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής με ελεύθερη είσοδο.

03 Απριλίου 2015

Την ανθρώπινη σεξουαλικότητα σε σχέση με την επιστήμη, την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και πολλές άλλες παραμέτρους εξετάζει το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Είναι χωρισμένο σε δύο ενότητες: η σημερινή (3/4) απευθύνεται στην επιστημονική κοινότητα, ενώ η αυριανή (4/4) στο ευρύ κοινό. 

Η συμμετοχή και στις δύο ενότητες είναι ελεύθερη. Δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις μια φόρμα (θα τη βρεις εδώ) για να παρακολουθήσεις γιατρούς, φυσικούς, φιλοσόφους, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικούς τέχνης και δημοσιογράφους να διερευνούν ερωτήματα όπως: Πόσο μπορεί να παραταθεί η σεξουαλική ζωή; Μπορούμε από βλαστικά (πρωτόγονα) κύτταρα να φτιάξουμε γεννητικά όργανα; Είναι δυνατή σήμερα η ανακατασκευή γεννητικών οργάνων στο εργαστήριο; Μπορεί να εφαρμοστεί η γονιδιακή θεραπεία στη σεξουαλική ζωή; Αλλά και: Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; Γιατί ο γάμος απέτυχε; Είναι το σεξ και ο γάμος εχθροί; Είναι η σεξουαλική κρίση αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης; Κατά πόσο διαφέρει το σεξ με τον ή την σύζυγό μας και τον εραστή ή την ερωμένη μας;

«Η ανθρώπινη φύση είναι φτιαγμένη από υλικά που όσο ανάγκη έχουν τον λόγο και την επιστημονική περιέργεια, άλλο τόσο έχουν ανάγκη την περιπέτεια και τον μύθο των αισθήσεων, που πολλές φορές δεν υποτάσσονται στην επιστημονική απόδειξη ή παρατήρηση. Ας ρωτήσουμε λοιπόν όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, πώς αντιλαμβάνονται ή πώς ερμηνεύουν τα πάθη του ανθρώπου στη μακρά διαδρομή της σεξουαλικότητας» δήλωσε ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν θυμάται πότε τα γενέθλια σου;

Η επιστήμη εξηγεί το φαινόμενο που προκαλεί τριγμούς στη σχέση σου και δίνει συγχωροχάρτι στον καλό σου.
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.
ΜΟΔΑ

3 τρόποι να συνδυάσεις κομψά τα ογκώδη ρούχα σου

Θα φοράς άφοβα πλέον τα χοντρά ρούχα και αξεσουάρ σου!
BEAUTY TIPS

5 tips για μια λαμπερή επιδερμίδα όλο το Φθινόπωρο

Προετοίμασε το δέρμα σου σωστά και για αυτή την σεζόν!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπεις το σκόρδο από τη διατροφή σου

Ήξερες τα οφέλη που έχει αυτό το λαχανικό;
ΤΑΞΙΔΙ

Ώρα για βόλτα στα 20 καλύτερα νησιά του κόσμου

Η λίστα προέκυψε από αναγνώστες του Condé Nast Traveler και φυσικά έχει και Ελλάδα.