Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; 

Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί, ανάμεσα σε άλλα, στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή, που αρχίζει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής με ελεύθερη είσοδο.


Γεωργία Κοντού

Την ανθρώπινη σεξουαλικότητα σε σχέση με την επιστήμη, την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και πολλές άλλες παραμέτρους εξετάζει το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Είναι χωρισμένο σε δύο ενότητες: η σημερινή (3/4) απευθύνεται στην επιστημονική κοινότητα, ενώ η αυριανή (4/4) στο ευρύ κοινό. 

Η συμμετοχή και στις δύο ενότητες είναι ελεύθερη. Δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις μια φόρμα (θα τη βρεις εδώ) για να παρακολουθήσεις γιατρούς, φυσικούς, φιλοσόφους, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικούς τέχνης και δημοσιογράφους να διερευνούν ερωτήματα όπως: Πόσο μπορεί να παραταθεί η σεξουαλική ζωή; Μπορούμε από βλαστικά (πρωτόγονα) κύτταρα να φτιάξουμε γεννητικά όργανα; Είναι δυνατή σήμερα η ανακατασκευή γεννητικών οργάνων στο εργαστήριο; Μπορεί να εφαρμοστεί η γονιδιακή θεραπεία στη σεξουαλική ζωή; Αλλά και: Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; Γιατί ο γάμος απέτυχε; Είναι το σεξ και ο γάμος εχθροί; Είναι η σεξουαλική κρίση αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης; Κατά πόσο διαφέρει το σεξ με τον ή την σύζυγό μας και τον εραστή ή την ερωμένη μας;

«Η ανθρώπινη φύση είναι φτιαγμένη από υλικά που όσο ανάγκη έχουν τον λόγο και την επιστημονική περιέργεια, άλλο τόσο έχουν ανάγκη την περιπέτεια και τον μύθο των αισθήσεων, που πολλές φορές δεν υποτάσσονται στην επιστημονική απόδειξη ή παρατήρηση. Ας ρωτήσουμε λοιπόν όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, πώς αντιλαμβάνονται ή πώς ερμηνεύουν τα πάθη του ανθρώπου στη μακρά διαδρομή της σεξουαλικότητας» δήλωσε ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή