Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ανάσταση στην εξοχή... στο κέντρο της Αθήνας

Στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη στου Φιλοπάππου θα νιώσεις σαν να ταξίδεψες πίσω στο χρόνο.


Γεωργία Κοντού

Η εμπειρία της Ανάστασης μπορεί να είναι υπέροχη, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την κατανυκτική ατμόσφαιρα σε μια Ανάσταση που είχα ζήσει κάποτε στο Πήλιο, όπως και την ατελείωτη γιορτή πυροτεχνημάτων, συνοδεία της φιλαρμονικής, σε ένα θρυλικό Πάσχα στην Κέρκυρα. Φέτος όμως, λόγω ανωτέρας βίας, θα περιοριστώ στην Αθήνα - και υποψιάζομαι ότι δεν θα είμαι η μόνη.

Αυτό δεν θα με εμποδίσει όμως να ζήσω την ατμόσφαιρα του θρησκευτικού μυστηρίου. Η φετινή επιλογή μου θα είναι ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης στου Φιλοπάππου, ένας ναός που ανάγεται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις πρωτοκτίστηκε τον 9ο αιώνα. Θα με ταξιδέψει νοερά πίσω στο χρόνο και, κρυμμένος καθώς είναι σε πυκνή βλάστηση, θα με διακτινίσει σε ένα μεσογειακό παράδεισο. Την αισθητική του τη χρωστάει αναμφίβολα και στο γεγονός ότι η αναστήλωσή του το 1955 έγινε από το σπουδαίο αρχιτέκτονα Δημήτριο Πικιώνη, ο οποίος σχεδίασε και το πλακόστρωτο που οδηγεί στην εκκλησία.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου