Σήμερα αρχίζει στην Τεχνόπολη ένα τριήμερο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ  - AllYou.gr

Search

Σήμερα αρχίζει στην Τεχνόπολη ένα τριήμερο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ 

Με τίτλο "Με τα μάτια ανοιχτά".

22 Απριλίου 2015

Ιστορίες που μας συγκινούν, μας προβληματίζουν, μας ταξιδεύουν, μας εκπλήσσουν καθώς μοιάζουν να ξεπερνούν τη φαντασία, όλες τους όμως αληθινές, θα μας αφηγηθούν τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από σήμερα (22/4) μέχρι και την Παρασκευή (24/4) στην Τεχνόπολη, στο τριήμερο αφιέρωμα "Με τα μάτια ανοιχτά". Ταινίες που διακρίθηκαν στο φετινό 17ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πρόσφατα ντοκιμαντέρ που ξεχώρισαν, αλλά και παλαιότερα που σηματοδότησαν την πορεία του συγκεκριμένου κινηματογραφικού είδους στη χώρα μας, πλαισιώνονται στο πρόγραμμα του αφιερώματος από συζητήσεις, μια έκθεση φωτογραφίας και ένα εργαστήρι με τίτλο "Από την ιδέα στην οθόνη".

Αυτές τις ημέρες λοιπόν μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουμε μικρά δράματα της καθημερινότητας στο Πρωτοδικείο Αθηνών ("Θέμις", 2009, του Μάρκου Γκαστίν, 22/4), στιγμιότυπα από τη ζωή των συλλεκτών scrap στην Αθήνα ("Πρώτη ύλη", 2014, του Χρήστου Καρακέπελη, 23/4) αλλά και την προσπάθεια τριών Ελληνίδων μανάδων να ταΐσουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι, με τη βοήθεια του "ταχυδρόμου των τάπερ" ("Food for Love, 2013, της Μαριάννας Οικονόμου, 24/4).

Έως 24/4 στην Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3475518, www.technopolis-athens.com. Ώρες προβολών: καθημερινά 17-24.00.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!