Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα συμμετέχουμε σε μια πανευρωπαϊκή κινηματογραφική γιορτή 

Θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά τις προβολές των ταινιών που διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού.


Γεωργία Κοντού

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού, το οποίο αφορά ευρωπαϊκές ταινίες που απευθύνονται σε νεαρούς θεατές 12 έως 14 ετών, έχει ως απόλυτο πρωταγωνιστή τη νέα γενιά σινεφίλ της Ευρώπης. Θα απονεμηθεί σήμερα (3/5) από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Ημέρας Ευρωπαϊκούς Νεανικού Κοινού, σε μια τελετή που θα προβληθεί σε 25 πόλεις της Ευρώπης, ανάμεσα σε αυτές και στην Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η προβολή στη Στέγη δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό: θα την παρακολουθήσουν μαθητές 12-14 ετών που έχουν επιλεγεί από σχολεία. Για όλους τους υπόλοιπους, η τελετή θα προβληθεί ζωντανά στο yaa.europeanfilmawards.eu μαζί με τις τρεις ταινίες που διεκδικούν το βραβείο: τις «The Invisible Boy» / «Il ragazzo invisibile», σε σκηνοθεσία του Γκαμπριέλε Σαλβατόρες (Ιταλία), «My Skinny Sister»  / «Min lilla syster», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Σάνα Λένκεν (Σουηδία- Γερμανία) και «You’re Ugly Too», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Νούναν (Ιρλανδία). Ο σχολικός εκφοβισμός, οι διατροφικές διαταραχές, οι οικογενειακές σχέσεις, τα λεπτά ζητήματα ταυτότητας είναι οι θεματικές που έχουν απασχολήσει τους σκηνοθέτες τους. 

Περισσότερες πληροφορίες: blog.hellenicfilmacademy.gr

Photo: Από την ταινία «You’re Ugly Too»

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε