Επόμενος σταθμός για την ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη: Θεσσαλονίκη - AllYou.gr

Search

Επόμενος σταθμός για την ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη: Θεσσαλονίκη

Με τίτλο "Night of the world", φιλοξενείται στη Nitra Gallery.

05 Μαϊου 2015

"Ο άνθρωπος είναι αυτή η νύχτα, αυτό το άδειο τίποτα, που περιλαμβάνει τα πάντα στην απλότητά του - ένας ατελείωτος πλούτος πολλών παραστάσεων, εικόνων από τις οποίες καμία δεν τυχαίνει να του συμβαίνει - ή δεν είναι παρούσες", έχει γράψει ο φιλόσοφος G.W.F. Hegel. Με αφετηρία αυτό το απόσπασμα ο εικαστικός Γιώργος Μαραζιώτης δημιούργησε στη Νέα Υόρκη μια σειρά από γλυπτικά έργα αποτελούμενα από φυσικά ή τεχνητά υλικά (αλεσμένος άνθρακας, γύψος, neon, κ.α.) και μια σειρά από μεταξοτυπίες. 

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς αφού παρουσιάστηκε σε Αθήνα και Νέα Υόρκη εκτίθεται σε ανανεωμένη εκδοχή έως τις 23/5 στη Θεσσαλονίκη, στη Nitra Gallery, με τίτλο "Night of the World". Μέσω της ευθραυστότητας των υλικών και των υφών των έργων του, καθώς και των "ευγενικά" αιχμηρών δισδιάστατων σχημάτων του (τα οποία αποκτούν μια τρίτη διάσταση ανάλογα με την οπτική), ο καλλιτέχνης προσπαθεί να ερμηνεύσει τη Νύχτα του Hegel, την κενότητα της ανθρώπινης υπόστασης.

Nitra Gallery, Φιλίππου 51, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 285890, www.nitragallery.com. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Πεμ.-Παρ. 11-20.00, Τέτ.- Σάβ. 11-15.00.

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!