Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Επόμενος σταθμός για την ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη: Θεσσαλονίκη

Με τίτλο "Night of the world", φιλοξενείται στη Nitra Gallery.


Γεωργία Κοντού

"Ο άνθρωπος είναι αυτή η νύχτα, αυτό το άδειο τίποτα, που περιλαμβάνει τα πάντα στην απλότητά του - ένας ατελείωτος πλούτος πολλών παραστάσεων, εικόνων από τις οποίες καμία δεν τυχαίνει να του συμβαίνει - ή δεν είναι παρούσες", έχει γράψει ο φιλόσοφος G.W.F. Hegel. Με αφετηρία αυτό το απόσπασμα ο εικαστικός Γιώργος Μαραζιώτης δημιούργησε στη Νέα Υόρκη μια σειρά από γλυπτικά έργα αποτελούμενα από φυσικά ή τεχνητά υλικά (αλεσμένος άνθρακας, γύψος, neon, κ.α.) και μια σειρά από μεταξοτυπίες. 

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς αφού παρουσιάστηκε σε Αθήνα και Νέα Υόρκη εκτίθεται σε ανανεωμένη εκδοχή έως τις 23/5 στη Θεσσαλονίκη, στη Nitra Gallery, με τίτλο "Night of the World". Μέσω της ευθραυστότητας των υλικών και των υφών των έργων του, καθώς και των "ευγενικά" αιχμηρών δισδιάστατων σχημάτων του (τα οποία αποκτούν μια τρίτη διάσταση ανάλογα με την οπτική), ο καλλιτέχνης προσπαθεί να ερμηνεύσει τη Νύχτα του Hegel, την κενότητα της ανθρώπινης υπόστασης.

Nitra Gallery, Φιλίππου 51, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 285890, www.nitragallery.com. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Πεμ.-Παρ. 11-20.00, Τέτ.- Σάβ. 11-15.00.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ