Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής "Reflectionship" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ποιες μορφές μπορεί να πάρει το είδωλό μας;


Γεωργία Κοντού

Τη σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με τον αντικατοπτρισμό της στο περιβάλλον ανέλαβαν να διερευνήσουν εικαστικά η Λαμπρινή Μποβιάτσου και η Έλενα Παπαδημητρίου, χωρίς αρχικά να γνωρίζονται μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους παρουσιάζεται από απόψε (11/5) έως και τις 13/6 στην έκθεση "Reflectionship" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Πώς προσέγγισαν το θέμα οι δύο δημιουργοί; Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, "στο έργο της Μποβιάτσου, η φιγούρα και το περιβάλλον παραμορφώνονται έντονα. Οι καθρέπτες συχνά τσαλακώνονται δίνοντας μια διαστρεβλωμένη οπτική, τόσο της ίδιας της ζωγραφισμένης γυμνής ανθρώπινης φιγούρας όσο και του περιβάλλοντος. Στο έργο της Παπαδημητρίου, η ανθρώπινη φιγούρα ντύνεται τους συμβολισμούς μέσα από μοτίβα, αλλά το περιβάλλον παραμένει ανέπαφο περιμένοντας τον εκάστοτε αντικατοπτρισμό του". Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, όπως συζητήσεις και ξεναγήσεις.

Εγκαίνια απόψε στις 20.30, Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 210 368000052, www.hau.gr/culture. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δε.-Παρ. 12-21.00, Σάβ. 10.30-14.30.

Photo: Ε. Παπαδημητρίου

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα