Απόψε εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής "Reflectionship" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση - AllYou.gr

Search

Απόψε εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής "Reflectionship" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ποιες μορφές μπορεί να πάρει το είδωλό μας;

11 Μαϊου 2015

Τη σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με τον αντικατοπτρισμό της στο περιβάλλον ανέλαβαν να διερευνήσουν εικαστικά η Λαμπρινή Μποβιάτσου και η Έλενα Παπαδημητρίου, χωρίς αρχικά να γνωρίζονται μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους παρουσιάζεται από απόψε (11/5) έως και τις 13/6 στην έκθεση "Reflectionship" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Πώς προσέγγισαν το θέμα οι δύο δημιουργοί; Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, "στο έργο της Μποβιάτσου, η φιγούρα και το περιβάλλον παραμορφώνονται έντονα. Οι καθρέπτες συχνά τσαλακώνονται δίνοντας μια διαστρεβλωμένη οπτική, τόσο της ίδιας της ζωγραφισμένης γυμνής ανθρώπινης φιγούρας όσο και του περιβάλλοντος. Στο έργο της Παπαδημητρίου, η ανθρώπινη φιγούρα ντύνεται τους συμβολισμούς μέσα από μοτίβα, αλλά το περιβάλλον παραμένει ανέπαφο περιμένοντας τον εκάστοτε αντικατοπτρισμό του". Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, όπως συζητήσεις και ξεναγήσεις.

Εγκαίνια απόψε στις 20.30, Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 210 368000052, www.hau.gr/culture. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δε.-Παρ. 12-21.00, Σάβ. 10.30-14.30.

Photo: Ε. ΠαπαδημητρίουΑκολούθησε το allyou στο Instagram!