Με "Τραβιάτα" κλείνει η σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή - AllYou.gr

Search

Με "Τραβιάτα" κλείνει η σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η όπερα του Τζουζέππε Βέρντι που αφηγειται μια μεγάλη ιστορία αγάπης.

15 Μαϊου 2015

Ένα μεγάλο αριστούργημα και από τα πιο δημοφιλή έργα του ρεπερτορίου επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή για να κατεβάσει αυλαία τη φετινή σεζόν: Η "Τραβιάτα" του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάζεται σε μια σειρά παραστάσεων, που ξεκινούν σήμερα (15/5) στο Θέατρο Ολύμπια και θα ολοκληρωθούν στις 23 του μήνα.

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Μια τραγική ιστορία που έχει συγκινήσει γενιές και γενιές. Στις παραστάσεις της ΕΛΣ η μουσική διεύθυνση ανήκει στον Ηλία Βουδούρη. Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι φωτισμοί του Νίκου Σ. Πετρόπουλου είχαν πρωτοπαρουσιαστεί σε μια παραγωγή του 2001 με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις αναβιώσεις της. Στο ρόλο του τίτλου, η Ελληνίδα σοπράνο με τις διεθνείς διακρίσεις Μυρτώ Παπαθανασίου.

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του θεάτρου, τηλ. 210 3662100, www.nationalopera.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!